Starwood'dan çalışanlarına rekor zam yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Starwood'dan çalışanlarına rekor zam yapıldı
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Nis 2022 / Sal 11:04
/ 52.714 Kez Okundu
| |

31 Mart itibari ile Starwood'da işçilere yapılan %63 oranında zam sonrası en düşük maaşlı işçinin maaşı ikramiye hariç 8 bin 230 TL oldu.

Dört nesildir orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Yıldız Ailesi’nin şirketlerinden biri olan ve her geçen yıl büyüyen üretim kapasitesi, yeni yatırımlarıyla uzun yıllardır Türkiye’nin en büyük 150 sanayi firması arasında yerini alan Starwood ile Ağaç-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmesi gereği Ocak ayında asgari ücrete yapılan %50 oranındaki zammın üstüne; mevcut gün ücretlerine ve sosyal hakların tamamına %63,14 oranında zam yapıldı. Starwood AŞ.’de şuan en düşük ücret ikramiye hariç 8 bin 230 lira oldu.

Ağaç İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Starwood A.Ş. ve Ağaç-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği Ocak ayında asgari ücrete yapılan %50 oranındaki zammın üstüne; işyerinde çalışan sendika üyesi işçilere 31.03.2022 tarihinde almakta oldukları mevcut gün ücretlerine ve sosyal hakların tamamına %63,14 oranında zam uygulandıktan sonra Starwood AŞ. de en düşük ücret ikramiye hariç 8230 ? ve Sosyal haklarda tablodaki gibi olmuştur. Bu şartlarda çalışmak isteyen herkesi Starwood AŞ’ye iş başvurusu yapmaya bekliyoruz.”

Sendika üyeliğinin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Ağaç-İş Sendikası İnegöl Şube Başkanı Ergin Çoban, “İşçilerin, çalışma yaşamına ilişkin sorunlarını çözmek, ortak çıkarlarını ve haklarını korumak, geliştirmek için kurdukları sivil toplum kuruluşuna sendika denir. Anayasanın 51. Maddesinde ‘Çalışanlar ve işverenler üyelerinin çalışma ilişkilerinde ekonomik, sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önce den izin almaksızın sendikalara üye olma hakkına sahiptirler.’ Görüldüğü üzere sendika üyeliği anayasal bir haktır. Buna hiçbir güç engel olamaz. İnegöl’de; mobilya, sunta, MDF, kağıt ve karton sektöründe çalışan emekçi arkadaşlarıma sesleniyorum: haksızlığa, hukuksuzluğa emek hırsızlığına karşı İş-Emek mücadelemizi Ağaç-İş Sendikası çatısı altında birlikte yapalım. Sahipsiz değilsiniz yalnız değilsiniz. Neden sendika üyesi olmalıyız?  Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde, farklı işyerlerinde çalışıyoruz. İnançlarımız ve siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Hepimizin ortak bir noktası vardır, Yaşamak için çalışmak ve emeğimizi satmak zorundayız. Çalışanların tümü aldığı ücretle hayatını idame ediyor. Dertlerimiz sorunlarımız aynı. İş garantisi istiyoruz. Ücretlerimize zam istiyoruz. İkramiye istiyoruz, yakacak yardımı istiyoruz. Bayram parası, izin parası, gece zammı istiyoruz. Kısacası sosyal haklar istiyoruz. Bütün zenginlikleri üreten olarak, bu üretilen değerlerden payımızı istiyoruz. Peki haklarınızı alabiliyor musunuz? Hayır. Neden tarihi yanlışlar yapıyoruz. Çünkü; sendikaya üye değiliz. Sorunlarımızı patronların çözmesini bekliyoruz. Fakat; o ne derse o oluyor ya da tek başına kendi hakkımı savunurum diye düşünüyorsanız, olmaz. Bu saydıklarımı yapamazsınız; çünkü sen sendikaya üye değilsin ki. Biz diyoruz ki; yüzlerce işverene karşı, milyonlarca işçi bir olsun, birlik olsun, birlikte yenilmez bir güç olsun. Sendikamıza üye olun ve farkı görün.”

Ağaç İş Sendikası İnegöl Şube Başkanı Engin Çoban





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.