Stres Ve Öfkeden Uzak Durmayı Öğrendiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Stres Ve Öfkeden Uzak Durmayı Öğrendiler
18 Şub 2016 / Per 09:22
/ 240 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesinin belirli aralıklarda düzenlediği kurum içi eğitimler kapsamında, zabıta ve güvenlik personeline yönelik olarak ‘Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü’ konulu eğitim verildi.

Bil Kariyerim Eğitim ve Kişisel Gelişim Koçluğu Akademisi tarafından verilen eğitimi Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta takip etti.

Belediye meclis salonunda yapılan stres yönetimi ve öfke kontrolü eğitim programında konuşan danışman Özgür Doğan Gürcü,  “Beden bir stres durumunda, bütün sistemlerini harekete geçirir. Dolaşım, solunum, sindirim organları ve beyin karşılaştıkları bu zorlu duruma adapte olmaya çalışır. İş hayatının taleplerine cevap vermediğini düşünen çalışanlarda ise tükenmişlik gelişmektedir.  Bu noktada Maslach tükenmişlik modeli karşımıza çıkmaktadır. Bu modele göre; duygusal tükenme, duyarsızlaşma, düşük kişisel başarı hissi, fiziksel tükenmişlik belirtileri, duygusal tükenmişlik belirtileri çalışanlar arasında sık sık görülen ve baş etme konusunda zorlanılan konulardandır” dedi.

İş yerinde stres ile baş etmenin yollarını da sıralayan Gürcü; “ Özellikle kişiliğimiz bu noktada bize en büyük kolaylığı sağlayan itici güç olarak karşımıza çıkmaktadır. A ve B tipi kişilik özelliklerinden hangi gruba giriyorsak o andan itibaren kendi profilimizi çıkararak çalışma hayatımızda kendimize bir yol çizmiş olmaktayız. Ayrıca çalışırken bir takım egzersiz hareketleri yaparak öfke ve stresimizi kontrol etmemiz mümkündür. Düzenli olarak yapacağımız egzersizler ile stres ve öfkemizi minimuma çekerek, kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayabiliriz” dedi.

Gürcü son olarak; “İlginizi ve enerjinizi yoğunlaştıracağınız bir alan bulursanız, stresin etkilerinin oldukça azalacağını unutmayalım. Ayrıca hobiler yanında ailemize ayıracağımız zaman da bizim aidiyet duygumuzun daha da artmasına ve bunun sonuçlarının iş hayatımıza da olumlu bir şekilde yansıyacağına emin olun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise eğitim sonunda yaptığı açıklamada; “Çağımızın gerektirdiği şartları yakalayabilmek, yeniliklere ayak uydurabilmek, daha kaliteli hizmet üretebilmek, kurum içinde motivasyonumuzu daha yüksek tutmak için dönem dönem eğitimler düzenliyoruz. Bugün de yine böyle bir eğitim semineri gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu eğitim ile zabıta müdürlüğü ve özel güvenlik çalışanlarımız önemli kazanımlar elde etmişlerdir. Bazen hayatımızda çok ufak şeylere takılıp kalabiliyoruz. Bizi duraklatan, ilerlememizi engelleyen bu durumdan sıyrılmasını başarabilirsek hayat bizim için daha güzel ve keyifli bir hale gelecektir. Sonuç olarak kendine hedefler koyan, kendini yenilemesini bilen ve vizyon sahibi olan bu hayatta her zaman başarılı olacaktır ” dedi.

Aktaş; “Bilkariyerim Eğitim ve Kişisel Gelişim Koçluğu Akademisi tarafından gerçekleştirilen eğitim programımıza zabıta müdürlüğü personelimiz ile güvenlik personelimizden oluşan 91 kişi katılım gösterdi. İki gün süren bu eğitime katılan personelimiz “ Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü” konularında eğitim aldılar. Daha önce Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Koordinatörler ile memur, işçi ve hizmet satın alma yöntemiyle çalıştırdığımız personelimize yapılan seminerlerin bir devamı niteliğindeki bugünkü eğitim ile personelimiz için düzenlediğimiz eğitim programlarımız sonlandırılmıştır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.