Sulhiye Mahalleliler İftarda Buluştular

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sulhiye Mahalleliler İftarda Buluştular
 :
/ 1.336 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün dağ köylerinden olan Sulhiye Mahallesi sakinleri geniş katılımlı iftarda bir araya geldi.

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı iftar programı, köy meydanından kurulan masalarda oluşturulan düzende köyün yaşlıları ve genç kuşak hep birlikte oruçlarını açtı.

Milli Eğitim eski müdürü Sabit Demirtaş’ın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı hep birlikte kılınan Akşam ve Teravih namazları ile devam etti. Programın sonunda ise köy halkı yöresel oyunlarını hep birlikte coşku ile oynadı.

 

Sulhiye Köy Derneği ve Muhtarlık adına ortak bir konuşma yapan dernek halkla ilişkiler sorumlusu Ahmet Bayhan; “Ramazan ayı tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi ilçemizde de coşku ve büyük bir heyecan ile devam ediyor. Bazı ülkelerde ise Müslümanlara karşı maalesef baskı ve yıldırma politikaları uygulanıyor. Bu mübarek günler, aylar hürmetine bu baskı ve işkencelerin son bulması adına baskı altındaki Müslüman kardeşlerimiz için dua ediyoruz” dedi. Ayrıca yapılan iftar organizasyonu hakkında bilgiler veren Bayhan; “ Köy derneğimiz ve Muhtarlığımız ile birlikte organize ettiğimiz iftar programı inşallah köylülerimizin birbirlerini daha fazla görme ve hasbihal etmesi için güzel bir başlangıç olur. Uzun zamandır böyle güzel kalabalıklarda bir araya gelemiyorduk. Hepimiz İnegöl’de Bursa’da ya da farklı şehirler de çeşitli koşturmacaların peşindeyiz. Aslında çok kalabalık bir köy olmamıza rağmen maalesef bu koşuşturmacalar nedeniyle ne köyde ne de başka yerlerde birlikte olamıyoruz. Bu akşam gördük ki Sulhiye köyü eskisi gibi hala büyük ve kalabalık bir köy. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya geliriz. Köyümüzün yaşlıları ile genç nesli aynı ortamlarda oturur. Büyüklerimizin hayat tecrübelerine ve geleneklerimize bizim her zaman ihtiyacımız var. Bizler bundan yaklaşık 120 sene önce Gürcistan Acara’dan Türkiye’ye gelen Gürcü kökenli insanlarız. Bize ait gelenek, göreneklerimiz var. Bunların yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyüklerimiz ile gençlerimizin bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda köyümüzde ilk defa düzenlemiş olduğumuz iftar programına katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.