Suriyeliler Üzerinden Böyle Para Kazanıyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
17 Oca 2016 / Paz 13:42
/ 1.758 Kez Okundu
| |

İnegöl’de sayıları her geçen gün artan Suriyeli sığınmacılar, kolay yoldan para kazanmaya çalışanlara yeni bir kapı açtı.

Suriye’de 5 yıldır süren iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeliler, sanayi ve iş imkanları nedeniyle ilçemizde de her geçen gün artıyor. Açıklanan son rakamlara göre sayıları 9 bini bulan İnegöl’deki Suriyeli sığınmacılar, kolay yoldan para kazanmaya çalışanlara da yeni bir kapı açtı.

EVLERİ KİRALAYIP SURİYELİLERE KİRAYA VERİYORLAR

İnegöl’de son zamanlarda karşılaşılan benzer olaylar, başta ev sahipleri olmak üzere ilçe halkının mağduriyetine de yol açıyor. Haber merkezimize gelen şikayetlere göre, Suriyeliler üzerinden para kazanmaya çalışan bazı vatandaşlar öyle bir yola başvurdu ki, bu kadarına da pes dedirtecek cinsten. Önce kendileri için kiralık ev bulan para avcıları, evi bulup kiraladıktan sonra bu evlere kişi başı 200 TL gibi bedeller biçerek Suriyeli sığınmacılara kiraya veriyor. İnegöl’deki kiralık ev sıkıntısı nedeniyle güçlükle ev bulabilen Suriyeli sığınmacılar, bu tür evlerde bir evde 2-3 aile kalmaya dahi razı oluyor. 400 ila 600 TL arasında kiraladıkları evleri bu sayede Suriyelilere kiraya verenler ise bir evden bin 500 civarında kiralar alıyor.

Ev sahipleri bu durumdan rahatsız olurken, yapılan kontratlar ise kiraladıkları evleri Suriyelilere kiraya verenlerin elini güçlendirdiği için ev sahibi kiracıyı kolaylıkla evden çıkaramıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.