Suriyelilerin İş Yerleri Mercek Altında

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Suriyelilerin İş Yerleri Mercek Altında
16 May 2017 / Sal 15:58
/ 15.046 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, denetim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan Suriye uyruklu vatandaşların faaliyet gösterdiği 57 adet iş yerini mercek altına aldı.

İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik olarak denetimlerini sürdürürken, son olarak şehrin muhtelif yerlerinde Suriye uyruklu vatandaşların faaliyet gösterdiği iş yerlerini denetimden geçirdi. Denetimleri aniden ve zamansız olarak gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri gerekli iş yeri açma ve çalıştırma şartları konuları başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 57 adet iş yerini denetimden geçirdi.

57 İŞ YERİ DENETİMDEN GEÇTİ
Şehrin farklı noktalarında yapılan denetimlere ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Farklı zamanlarda farklı iş kollarına yönelik olarak yaptığımız denetimlere son olarak Suriye uyruklu vatandaşlarımızın şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösterdikleri iş yerlerini de ekledik. Bildiğiniz gibi son zamanlarda ilçemizde yaşayan Suriye uyruklu vatandaşların ticari hayatın içerisine girmek suretiyle muhtelif faaliyet kollarında iş yeri açtıkları ve bu faaliyetlerini ülkemizde bulunan yabancılar hakkındaki 4817 sayılı kanun gereğince iş yeri ruhsatı alamadıkları için ruhsatsız faaliyet yürüttükleri tespit edilmiştir. Bu kapsamda müdürlüğümüzce 02 -12 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılan kontrol ve denetim neticesinde Suriye uyruklu vatandaşlara ait 57 adet iş yeri tespit edilmiş olup bunlara gerekli süreler verilerek, derhal faaliyetlerine son vermeleri gerektiği tebliğ edilmiştir” dedi.

inegolonline.com/ haber_diger/5710_01494936397.jpg" style="height:338px; width:450px" />

9 İŞ YERİ TAHLİYE EDİLDİ 4 İŞ YERİ MÜHÜRLENDİ
10 gün süren denetimlerimiz boyunca belediyemiz Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki personelimizin iş yerlerini tek tek kontrol ettiğini belirten Taban, “Verilen süre sonunda yapılan kontroller neticesinde 25 iş yerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına devredilerek ruhsat aldığı görülmüştür. Bunun yanında 19 iş yerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına devredilerek ruhsat başvurusunda bulunulduğu ve işlemlerinin devam ettiği, 9 iş yerinin tahliye edildiği ve 4 iş yerinin ise mühürlenerek faaliyetine son verildiğini belirtmek isterim.”

DENETİMLER KARARLILIKLA SÜRECEK
İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Taban, “Yapılan bu takip, denetim ve kontrollerden sonra Suriye uyruklu vatandaşların bundan sonra bir mağduriyet yaşamaması için ön görülen denetim usullerine riayet edeceklerine yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.