Suriye’ye 30 ton meyve
06 Kas 2017 / Pzt 18:28
/ 8.248 Kez Okundu
| |

Babasultan Mahallesi sakinleri, ‘Öşür zekâtı’ olarak bahçelerinden topladıkları 30 ton meyveyi İnegöl İHH aracılığıyla Suriye kamplarına gönderdi.

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, Her sene olduğu gibi bu yılda Babasultan Mahallesindeki çiftçilerin öşürlerini Suriye kamplarına gönderdiğini söyledi. 

Emeği geçenlere teşekkür eden Tatlı, “Baba sultan köyü her sene arazilerinin öşürlerini Suriye’ye bağışlıyorlar. Yine bu senede 1 tır dolusu elma ve armut Suriye’deki kamplarda yaşayan mağdurlar için bağışladılar. Öşür nedir diye sorarsanız? ‘onda bir’ anlamına gelen öşür, dinî bir kavram olarak, zirai mahsullerden alınan vergi veya zekâta denir” dedi.

 

Suriye’de yaşananlara değinen Tatlı, “2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. Savaş nedeniyle 500 bin Civarında insan hayatını kaybetti. Binlercesi hapse atıldı. 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk edip başka ülkelere sığındı. Türkiye, 3,5 milyona yakın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada.”

inegolonline.com/ haber_diger/e475939a-6567-4376-afed- 30d998bc505a.jpg" />

“İnsani durumun gittikçe kötüleştiği bu topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. Mağduriyet var, sefalet var, 600 bin yetim var, açlık var, yoksulluk var ve durumlar içler acısı. İHH İnsani olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz.”

“Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, taşımalık kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Şuan sınırdaki kamplarda insanlar yazın o çadırlarda yanıyor, kışın ise donuyorlar. Havaların iyice soğuduğu bu günlerde bizden kışlık malzeme bekliyorlar” diye konuştu.

inegolonline.com/ haber_diger/cc2a79e7-9e4e-4353-8646-e2443c0e7bf8.jpg" />

İHH İnsani Yardım Vakfının bu güne kadar Suriye yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgi veren İHH Başkanı İlhan Tatlı, “6 cami, 18 mescit inşa etti. 24 okul kendisi açtı. Suriyelilere imam hatip okulu açtı. 342 okulda lojistik destek sağlıyor. Uluslararası Şam Üniversitesini kurdu. 22 tane aşevi var. 21 adet su kuyusu açtı. 7 tane hastane kendisi kurdu.”

“78 hastaneye de tıbbi ve lojistik destek sağlıyor. 2 bin 74 yetime düzenli olarak 104 bin 211 yetime ise dönemsel olarak yardım yapıyor. 5 adet yetim evi kurdu.”

“İHH 2016 yılı sonu itibari ile 740 milyon TL’lik bir yardım yaptı. İnegöl halkı da başından beri hep Suriyelilerin yanında oldu. Desteklerini esirgemediler. Allah hepsinden razı olsun. Oradaki mazlum ve mağdurlar adına kendilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.