Talha Timur Han'dan İnegöl Mobilyası'nın geleceği için ortak akıl çağrısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Talha Timur Han'dan İnegöl Mobilyası'nın geleceği için ortak akıl çağrısı
#İnegöl | Haber Merkezi
01 May 2024 / Çar 14:45
/ 6.263 Kez Okundu
| |

İnegöl mobilya sektörünün gelişmesi için ortak aklın ve sinerjinin önemine vurgu yapan Mobiliyum Avm Başkanı Timur Han, sektörün yaşadığı zorlukları ve çözüm önerilerini basın mensuplarıyla kahvaltıda yaptığı toplantıda dile getirdi.

Han, İnegöl'ün son yıllarda mobilya sektöründeki ivmesinin düştüğünü belirterek, "Artık geçmişe bakmaktan çok sinerjisi oluşturmamız lazım. Güçlerimizi uyum anlamında bir araya getirip ortak aklı hayata geçirmemiz lazım." dedi.
 
İnegöl'de 2015 yılından itibaren festival veya şenlik gibi heyecan uyandıracak etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini savunan Han, fuar öncesinde bir masa kurulmasını ve ortak aklın işletilmesini önerdi.
 
Bu masada belediye başkanının, Ticaret Odası başkanının, Mobilya AVM'lerinin, kaymakamın, otel sahiplerinin ve restoran sahiplerinin yer alması gerektiğini belirten Han, fuar öncesi bir ay önce bir araya gelerek yapılabilecek etkinlikleri ve düzenlemeleri görüşmelerini önerdi.
 
Han, İnegöl'ün mobilya sektöründeki rekabet gücünün azaldığını da dile getirerek, "Polonya, Çin ve Vietnam gibi ülkelerle rekabet gücümüz ciddi anlamda azalmış durumda." dedi.
 
Bu nedenle birbirimize daha çok ihtiyacımız olduğunu ve ortak aklın öneminin arttığını vurgulayan Han, "Bundan sonra İnegöl adına neler yapabiliriz hep birlikte konuşmamız gerektiği hasıl olmuştur." dedi.
 
MOBİLİYUM AVM'nin son bir yıldır Macaristan'da iş görüşmeleri yaptığını ve Türkiye'de daha önce yapılmamış büyüklükte ve nitelikte bir mobilya organizasyonu düzenleme kararı aldıklarını belirten Han, bu etkinliğin haziran ayı içerisinde kurban bayramı haftasından sonraki haftaya bağlayan tarihte yapılmasını planladıklarını söyledi.
 
Han, bu etkinliğe güçlü firmaları getirmeyi amaçladıklarını ve İnegöl'ün iş potansiyelini, mobilya sektöründeki gücünü ve üretim kapasitesini tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.
 
İnegöl'ün Avrupa ülkelerinde mobilya sektöründe önemli bir etkiye sahip olduğunu ve birçok Avrupa firmasının tedarikçilerinin Polonya, İtalya ve Çin olduğunu belirten Han, bu pazarı kazanmak istediklerini ve yeni alıcıları İnegöl'e getirmeyi planladıklarını söyledi.
 
Han, MOBİLİYUM AVM'nin Türkiye'de diğer AVM'lere kıyasla daha düşük aidat aldıklarını ve her ay tüm üyelerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını da sözlerine ekledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.