Tarihi eser kaçakçıları mesken tuttu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Haz 2019 / Sal 19:50
/ 8.199 Kez Okundu
| |

İnegöl’e bağlı Boğazköy mahallesindeki Bizans dönemine ait olduğu söylenen höyük alanı dikkat çekiyor.

Gömü olduğunu duyunca tarlayı satın alan Ali Osman Kartel, 9 dönümlük alanda daha önceden höyük kalıntılarının olduğunu, tarihi eser kaçakçıların bu alanı mesken tuttuğunu söyledi.

BİZANS DÖNEMİNE AİTMİŞ

Tarihi eser kaçakçılarının meskeni haline gelen tarlayı satın aldığını aktaran Ali Osman Gartel (80), “Burası Bizans dönemine ait höyük olduğunu söylediler. Buraları kazan tarihi eser kaçakçıları burada altın olduğunu söylediler. Bende altın var diye tarlayı satın aldım. Hiç kazıp bakmadım. Bende bir kısmını meyve bahçesi bir kısmına da buğday ektim. Bende tarlanın ortasında kalıntılar vardı onları kaldırdım. Buralara altın aramalara geliyorlardı. Sonrasında jandarmaya haber verdik, jandarma gereğini yaptı.” Dedi.

HÖYÜK ÜZERİNDE TARIM

Boğazköy mahallesi muhtarı İsmail Ese, “Köyümüz Bizans döneminde kurulan bir köy. Burada tarihi eserlerin olduğu söyleniyor. Hazine arayanlar burayı rahatsız etmeye başlamışlar. Mahalleli jandarmaya konuyu bildirmiş ve hazine arayanları yakalamışlar. Ali amcamız höyük kalıntılarını toplatmış. Şimdi burada meyve ve buğday yetiştiriyor.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.