Tarihi geçmiş ilacı korona hastasına verdiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tarihi geçmiş ilacı korona hastasına verdiler
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Tem, 2021 / Çar 19:33
/ 16.449 Kez Okundu
| |

İnegöl’de corona virüsü tedavisinde kullanılan tarihi geçmiş faripiravir isimli ilacın , koronavirüs hastasına verildiği ortaya çıktı.

Corona virüs tedavisinde tarihi geçmiş ilaçlar kullanılıyor iddialarına bir yenisi daha katıldı. İnegöl’de bir vatandaş kendisine verilen ilacın son kullanma tarihini incelediğinde, ilacın tarihinin geçtiğini fark etti.

İlaçların tarihinin geçtiğini fark eden Emine Dal ilaçları kullanmaktan vaz geçtiği öğrenildi.

Öte yandan whatsapp haber hattımıza ulaşan takipçimiz durumu ilaçların verildiği sağlık ocağına ve ilçe sağlık müdürlüğüne bildirdiklerini şuana kadar kendilerine bir dönüşün olmadığını belirtti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEME GELMİŞTİ
Öte yandan tarihi geçmiş ilaçların korona hastalarına verildiği iddiaları daha önceden sosyal medyada paylaşılmıştı. Bu paylaşımlar üzerine TİTCK’den açıklama gelmişti.

TİTCK İDDİALARI YALANLAMIŞTI
Corona virüsü hastalarına verildiği iddia edilen tarihi geçmiş ilaçlar sosyal medyada büyük tepki topladı. Gelen tepkilerin ardından söz konusu iddiaya ilişkin Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) şu açıklamayı yaptı:
 
* Sosyal medyada gündeme gelen paylaşımlarda; Covid-19 tedavisinde kullanılan “favipiravir” etken maddeli ilacın etiketinin değiştirildiği; son kullanma tarihi geçmiş ilaca, yeni etiket yapıştırılarak hastalara verildiği ileri sürülmüştür.
 
* Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan COVID-19 Rehberi'nde yer alan “favipiravir” etkin maddeli ilaçlar için Kurumumuza gelen ruhsat başvuruları ivedilikle ve öncelikli olarak değerlendirilmiştir.
 
* Söz konusu ilaçların stabilite çalışmaları uzun zaman almaktadır. Bu çalışmaların sonucuna göre son kullanma tarihlerinin güncellenmesi rutin bir işlemdir. Yeni tarihler; Kurumumuzun bilgisi ve onayı ile firmalar tarafından ilaçlara etiket yapıştırılmak suretiyle güncellenmiştir.
 
* Dolayısıyla; paylaşımlarda yer alan; son kullanma tarihi geçmiş ilaçların tedavi amacıyla koronavirüs hastalarına verildiği yolundaki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bilgilerinize saygıyla duyurulur.

KAFALARDA SORU İŞARETİ OLUŞTU
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK)  iddiaları yalanlarken, İnegöl'de böyle bir olayın yaşanması kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.