Tarihimiz elden gidiyor
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Eyl 2019 / Cmt 12:14
/ 8.098 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün fatihi olarak bilinen ve İnegöl’ü fetheden komutan olarak bilinen, türbesi İnegöl’de olan Turgutalp için Bilecik’in Söğüt ilçesinde mezar yaptılar.

Diriliş Ertuğrul dizisi ile birlikte Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi türbesine ilgi artmış bölgedeki girişimciler fırsatı değerlendirerek tarih turizmini bölgede geliştirdiler.

Hafta sonu bölgeye Türkiye’nin her yerinden insanlar gelirken, bölgedeki vatandaşlara da yeni gelir kapıları açıldı.

İnegöl’ün hemen yanında bulunan bölge tarih turizminde kendine düşen paydan ekonomisini güçlendirirken, İnegöl ise kendi içinde bulunan değerlerin kıymetini, tarih turizmine kazandıramıyor.



TURGUT ALP KABRİ YAPTILAR

Ertuğrul Gazi’nin önemli silah arkadaşlarından olan ve kabri İnegöl’de bulunan Turgut Alp için , Söğüt’te yapılan mezar ise dikkatlerden kaçmadı.

BİLGİLENDİRME YOK

İnegöl’ü fetheden komutan için Bilecik’te yapılan mezarda ise hiçbir bilgilendirme yok. Ertuğrulgazi türbesini gezen vatandaşlar ise Turgut Alp’in mezarının orada olduğunu zannederek dua ediyorlar. Buda büyük bir yanılgıya sebep oluyor.

TURGUT ALP’İN KABRİ İNEGÖL’DE

İnegöl’ün fatihi olarak bilinen ve İnegöl ve yöresini Osmanlı topraklarına kattıktan sonra rahatsızlığı nedeniyle Uludağ’ın eteklerindeki, kendi adını taşıyan Turgutalp Köyü'ne yerleşen Turgut Alp, vefat edince köyün mezarlığının yanında, İnegöl ovasına bakan tepede defnedildi.



 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.