Taşımacılık sektörü çalışanları isyan noktasında

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Taşımacılık sektörü çalışanları isyan noktasında
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Oca 2020 / Sal 08:24
/ 8.270 Kez Okundu
| |

Son günlerde taşımacılık sektörü ile alakalı yapılan düzenlemelerin arından taşımacılık sektöründe çalışanlar zor durumda kalmıştı. İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan ve yönetimi kamyoncular kooperatifini ziyaret ederek kamyoncuların sıkıntılarını dinledi.

İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan taşımacılık sektöründe çalışanların zor durumda olduğunu ifade ederek “Bugün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile S.S. 39 No’lu İnegöl Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi’ni ziyaret ederek, lokomotif konumda bulunan yük taşıma sektörünün emektarları ile fikir alışverişinde bulunduk. Son günlerde medyaya pek de yansımayan ancak taşıma sektöründe yurdumuzun birçok kesiminde iş bırakma eylemlerine sebep olan düzenlemeleri konuştuk. Adeta bir dokunduk bin ah işittik…” dedi.

İŞ BIRAKMA SEVİYESİNE GELDİLER

Taşımacılık sektöründe çalışanların iş bırakma seviyesine geldiklerini belirten Fidan “Taşımacılık sektörünün, tarımdan makinaya, mobilyadan tekstile her sektörün lokomotifi konumunda bulunduğu, satış olmadan üretimin bir faydasının olmadığı aşikârdır. İnegöl’ümüzde ürettiğimiz binlerce mobilyayı yurtiçine ya da yurt dışına gönderemediğimizi bir düşünelim. Yâda yetiştirdiğimiz meyve sebzelerin tarladan taşınamadığını... Bu örneklerin tahayyülü bile taşımacılık sektörünün önemini bizlere gösterecektir. Yolların ceremesini, aile hasretini çekerek bu sektöre yıllarını vermiş vatandaşlarımız ise son zamanlarda yapılan hatalı düzenlemeler nedeni ile iş bırakma seviyesine geldiklerini dile getirmektedirler.”
 
İŞ BIRAKMAK ZORUNDA KALACAKLAR

Kamyoncuların iş bırakmak zorunda kalacaklarını ifade eden Fidan "Bizler biliyoruz ki, taşımacılık sektörünün durması demek üretimin durması, sanayinin durması, tarım ürünlerinin satılamadan çöpe gitmesi demektir. Bunun farkında olan taşıma sektörü çalışanları da hatalı düzenlemeler nedeni ile her gün zarar görmelerine rağmen devletimize, milletimize zarar gelmesini ve son yıllarda yaşanılan büyük ekonomik krizin daha da derinleşmesini istemediklerinden bu güne kadar iş bırakma eylemine gitmemişlerdir. Ancak gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde ise dayanacak güçlerinin kalmadığını ve iş bırakmak zorunda kalacaklarını üzülerek dile getirmektedirler."

MİLLETVEKİLLERİNE İLETECEKLER
Konuyu milletvekillerine ileteceklerini ifaden eden Fidan “İyi Parti İnegöl İlçe Başkanlığı olarak bizler kooperatif üyelerimizi dinledik, gerekli notlarımızı aldık. En kısa süre içerisinde ise milletvekillerimiz ve parti başkanlığımız aracılığı ile ilgili yerlere duyuracak ve taşıma sektörü çalışanı vatandaşlarımızın sesi olacağımızı bilmenizi isterim. Temennimiz kooperatif temsilcilerinin taleplerinin dinlendiği acil bir çalıştay kurulması bu sorunun büyük üzüntüler yaşamadan çözüme ulaşmasıdır.”


 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.