Tatili Fırsat Bilenler Oylat’a Akın Ettiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
25 Oca 2016 / Pzt 14:52
/ 3.636 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün meşhur turizm merkezi olan oylat ‘a sömestr tatilini bilen vatandaşlar akın etti.. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla beraber oteller %90 doluluk oranına ulaştı.

Sömestr tatilini Oylat’ta geçirmek için zirveye akın eden tatilciler, bölgede aşırı bir yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor. Yoğunluk yaşanan Oylat ’ta jandarma tarafından güvenlik önlemleri had safhaya çıkarılırken, ulaşımın rahat sağlanması için ekipler gece gündüz çalışıyor.

inegolonline.com/diger_resimler/2512016-145140_959245.jpg" style="height:334px; width:500px" />

ŞİFA MERKEZİ

 

Bir çok rahatsızlığa iyi gelen Oylat’taki kaplıca suyunun sıcaklığı 40.5 derecedir.  Kaynağından çıktığı gibi hiçbir karışıma uğramadan direk olarak aslan ağızlarından havuzlara dökülmektedir. Minerallerin değişime uğramadan  direk olarak vücuda temas etmesi tedavi edici özelliğini kat kat artırmaktadır. En büyük özelliği içilebilir olması rahatlıkla içilebilen sular bu sayede mide rahatsızlıklarına, bağırsak rahatsızlıklarına ve böbrek te oluşan taşları eritme ve   oluşumunu engellemede faydalıdır. Bebek  bekleyen aileleri için de oylat kaplıcaları suyunun iyi geldiği dilden dile dolaşmaktadır.

inegolonline.com/diger_resimler/2512016-145140_001984.jpg" style="height:334px; width:500px" />

OYLAT MAĞARASI

 

Türkiye'nin en büyük mağaraları arasında yer alan, 720 metre uzunluğu, 93 metre yüksekliği ve 7-8 metre de yüksekliğindeki sarkıt ve dikitleriyle hayranlık uyandıran Oylat Mağarası, birbirine bağlı iki kattan oluşuyor ve genel olarak menderesli bir profile sahip. Girişten büyük çöküntü salonuna kadar olan bölümde, dar galeriler bulunuyor. Işıklandırılması tamamlanan mağara, turistlerin daha rahat gezebilmesi için galvanizden en tepeye kadar merdivenlerle döşenmiş. Ayrıca, mağarada bulunan yarasa sesleri mağarayı gezerken insana fantastik bir duygu yaşatıyor. Birbirinden farklı gelişim ve meteorolojik özelliklere sahip bölümlerden oluşan Oylat Mağarası'nda zengin bir canlı topluluğu yaşıyor. Bunlar arasında yarasalar, binayaklılar, kelebekler, solucan ve guanobiler yer alıyor. Mağarada, salonları ve katları birbirine bağlayan dar galeri ve geçitlerde, hissedilir rüzgâr esiyor.

Mağarayı, ekipmanlı ziyaretçiler, rehber eşliğinde ziyaret edebiliyor. Oylat'ın, astım ve bronşit gibi hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.

inegolonline.com/diger_resimler/2512016-145140_091694.jpg" style="height:335px; width:500px" />

HER BÜTÇEYE UYGUN FİYAT

 

%90 doluluk oranı yaşanan Oylat bölgesindeki otellerde fiyatlar ise kişi başı günlük 90 TL ile  195 TL arasında değişiyor

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.