“Tekirdağ ve Trabzon üzerinden nasıl bir oyun oynanıyor?”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Tekirdağ ve Trabzon üzerinden nasıl bir oyun oynanıyor?”
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Ara 2023 / Pzt 11:50
/ 723 Kez Okundu
| |

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP/DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın adeta Türk milletini tehdit ederek “Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak” şeklindeki ifadelerine ilişkin açıklama yapan Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, “Tekirdağ ve Trabzon üzerinden nasıl bir oyun oynanıyor?” dedi.

Ülkemiz 12 vatan evladının şehadetinin yasını tutarken, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı konumundaki HDP/DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan adeta Türk milletini tehdit edercesine açıklamalarda bulundu. Partisinin Tunceli İl Kongresi'nde konuşan Bakırhan, Kürt sorunu çözülmedikçe kimsenin rahat olmayacağını savundu. Tuncer Bakırhan yaptığı açıklamada, “Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur” sözleriyle terör örgütü PKK'nın argümanlarını tekrarladı.
 
BU İKİ VİLAYETTE NE PLANLANIYOR?
Bu çıkış üzerine Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı bir açıklama yaptı. Öncelikle ivedi bir şekilde meclisin harekete geçmesi gerektiğini işaret eden Yazıcı, “Türk milletiyle uzaktan yakından bir ilişkisi olmayan, aziz milletimizi tehdit etme küstahlığına düşen bu ne idüğü belirsiz şahıs bir an evvel dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmalı. Bu söylemlerin altındaki amaç nedir? Bu araştırılmalı. Neden özellikle Tekirdağ ve Trabzon illerimiz telaffuz edildi? Bu şehirlerde ne planlanıyor? Bu illerimizden kıvılcımı ateşlenecek bir iç savaş mı tezgahlanıyor? Tüm ihtimaller ivedilikle ele alınarak gerekli önlemler alınmalı” dedi.
 
TEKİRDAĞ VE TRABZONLULAR DAVA AÇSIN
Özellikle ismi geçen bu iki vilayetin vatandaşlarının ve Milletvekillerinin harekete geçmesi gerektiğine dikkat çeken Yazıcı, şöyle konuştu: “Türkiye’nin dört bir yanındaki Trabzonlular, Tekirdağlılar, bu iki vilayetimizin dernekleri, STK’ları bu adam hakkında dava açsınlar. Bu işin arkasını bırakmasınlar. Tekirdağ ve Trabzon Milletvekilleri parti gözetmeksizin bir araya gelsin. Bugün tek ihtiyacımız, tüm kimliklerimizi bir kenara bırakıp millet olarak bir araya gelmek, birlik ve beraberliktir. Bu birliktelik içerisinde Kürtler de vardır. Onlar da bizim kardeşimizdir. Bu bilinçle Kuvayi Milliye ruhunu yeniden ayağa kaldırarak topyekun mücadele etmeliyiz. Özellikle meclisteki partilerin Trabzonlu ve Tekirdağlı Milletvekilleri bu adama hep birlikte tepki vermeli.”
 
ABD VE İSRAİL DESTEĞİ İLE HAREKET EDİYORLAR
PKK ve YPG’nin ABD ve İsrail güdümünde hareket eden, amaçları Türkiye’yi yok etmek olan terör örgütleri olduğunu ve Tuncer Bakırhan’ın da bu terör örgütlerinin siyasi uzantısı olan DEM Partisinin eş başkanı olduğunu vurgulayan Turgay Yazıcı, “DEM kelimesi Arapçada kan manasına gelir. Bunlar da kandan beslenen terör örgütü olarak kendilerine en uygun ismi buldular. İsrail ve Amerika desteği ile devletimize, milletimize düşmanlık ediyorlar. 07 Kasım 2019’da İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely’in yaptığı açıklamayı unutmadık. “Türkiye’nin Suriye’de operasyon düzenlediği alanlarda bulunan PKK/PYD farklı şekillerde yardım ediyoruz” diyerek kendilerini ifşa ettiler. Aynı açıklamada “İsrail, PKK-PYD yardım etmeye muktedirdir ve bunun meyvesini ileride alacağımızdan eminim.” Diyerek amaçlarını ortaya koydular” diye konuştu.
 
TARİHİMİZ BUNLAR GİBİ ÇAPULCULARLA MÜCADELEYLE DOLU
Yazıcı, “Onlar apaçık şekilde amaçları uğruna mücadele ediyor” sözleriyle konuşmasını sürdürürken, “Ancak bizler de tarihten bu yana 2200 yıllık devlet aklı ve millet olma bilincimizle, Türk olduğumuzu hatırlatıyoruz. Tarihimiz bu ve bunun gibi çapulcularla mücadeleyle geçti. Dedelerimiz bunlar gibi nicelerini tarihe gömdü. Bugün bizim sınavımız da karşımızdakiler. Unutmasınlar ki bu millete tehditlerle boyun eğdiremezsiniz. Başımız düşer ama boynumuz eğilmez” açıklamalarında bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.