Tekke köyü sakinlerinin su isyanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Mar 2019 / Cum 18:50
/ 42.268 Kez Okundu
| |

Yıllardır su sıkıntısı çeken 85 haneli Tekke Mahallesi’nde içme suyu ihtiyacının karşılanması için BUSKİ tarafından sondaj çalışması yapıldı. Yaklaşık 350 nüfuslu mahalle, çalışma sonrası içme suyuna kavuştu, ancak su sorununu yeniden yaşamaları gündemde. Çünkü BUSKİ, mahalle sakinlerinin söylediğine göre mahallenin suyunu borularla çevre mahallere götürmek istiyor. Sularının elinden alınacağını iddia eden vatandaşlar, meydana toplanıp duruma tepki gösterdi.

Sularının kuruyacağını dile getiren vatandaşlar, kendilerine bu sorunu yaşamamaları için BUSKİ’nin sokaktan akan suya çeşme ve sayaç takıp ücretlendirebileceği teklifinde bulunduğu savundu.
 
‘Hizmet istiyoruz’ diyen vatandaşlar, ‘Allah’ın suyunu parayla satacaklar. Böyle olacaksa bizi mahalle statüsünden çıkarsınlar köy olalım. İnegöl’deki ve Bursa’daki BUSKİ’ye gittik biz kendimize muhatap bulamıyoruz. Bizim sıkıntımız bu. Burası susuz bölge bir yerden su çıksın hemen nasıl seviniyorlar. Burada su yok. Yazın İnegöl’den tankerle su getirdiler. Yazın suyumuz tamamen kesiliyor. Bu köyde su yok.” diye konuştular.
 
Mahallenin su ihtiyacını gidermek için BUSKİ tarafından sondaj çalışması yapıldığını aktaran mahalle sakinlerinden Yücel Seyren, “Sondaj çalışmasının amacı mahalle sakinlerinin ihtiyacı olan suyun karşılamaktı. BUSKİ’de bu suyu çevredeki mahallere dağıtacağından bahsediyor. Biz kendi mahallemize ait suyun mahallemizde kalmasını istiyoruz. Çünkü bu mahallenin suyu diğer mahallere verildiğinde buradaki vatandaşlar ne yapacak? Bu mahallenin başlıca geçim kaynağı hayvancılık, tarım yapılmıyor.”
 
“Mahallemiz suyu çok fazla olan bir yer değil. Şimdi su sıkıntısı yaşayan mahallenin suyunu alıp başka mahallere dağıtmaktaki maksat ne? Su verilecek mahallelerde de bu suyun aynısından var. Olmasa tamam. O mahallere sondaj yapıldığında bu sudan daha fazla su çıkacağından eminiz. Azalar BUSKİ’yi arayıp suların kuruyacağını belirttiğinde, ‘Gerekirse oraya çeşme ve sayaç takıp ücretlendirerek kullanabilirsiniz’ şeklinde ifade kullanılmış. İlçe Teşkilatını da konu hakkında aradık ama hiç kimse ilgilenmedi. Biz bu konuda mağduruz. Yapılmak istenen şey sokaktaki suyu parayla satmak. Evlerdeki sulardan da ücret alıyorlar. Hizmet yok ama her türlü alınıyor.” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.