Temeli Pazartesi Günü Atılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Temeli Pazartesi Günü Atılıyor
15 Eki 2015 / Per 23:17
/ 2.437 Kez Okundu
| |

Kış aylarında yoğun kar yağışına dayanamayıp çöken ve kısa bir süre önce yeniden inşa çalışmalarına başlanılan Merkez Pazaryeri’nin (MER-PA) temel atma töreninin Pazartesi günü yapılacağı öğrenildi.

İnegöl’de 31 Aralık 2014 tarihinde yaşanan yoğun kar yağışı sonucu üzerinde biriken kar nedeniyle çatısı çöken kapalı pazaryeri, daha sonra tamamen yıkılmıştı. Yıkılan pazaryerinin yeniden inşası için Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlatmıştı.

SONUNDA BAŞLADI

1 yıldır başlanıp biran önce bitirilmesi beklenen pazaryeri inşaatında nihayet çalışmalar başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan pazaryerinin temel atma töreninin de Pazartesi günü gerçekleştirileceği öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR MÜHENDİSLERİ YERİNDE İNCELEDİ

Temel atma töreni öncesi bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından mühendisler gelip Pazar yerinde son kez incelemelerde bulundu. Pazartesi günü yapılacak temel atma törenine Bursa ve İnegöl protokolünün katılması bekleniyor.

PAZA YERİ BÜYÜDÜ

Bu arada 12 bin 100 metrekare olan kapalı pazaryeri, köylü pazarının dahil edilmesi ile 12 bin 300 metrekareye çıktı. Ana pazaryeri binası Bursa Büyükşehir, köylü pazaryeri ve otoparkın ise İnegöl Belediyesi tarafından yapılacak. Pazaryerinin içerisinde bebek bakım odası ve mescitte kurulacak.

KATLI OTOPARK DA YAPILACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, pazaryerinin Büyükşehir kaynaklarıyla yeniden inşa edileceğini belirterek, burada 12 bin 300 metrekare alanda yeni bir pazar alanı oluşturacaklarını, 3000 metrekarelik bölümde de katlı otopark yapılacağını söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.