Terör Mağdurlarına Saloni Mobilya’dan Yardım Eli

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
07 Nis 2016 / Per 15:18
/ 2.043 Kez Okundu
| |

İnegöl’de üretim yapan Saloni Mobilya, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütüne karşı operasyonların sonucunda, terörden mağdur olan ailelere koltuk takımı gönderdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütüne karşı yapılan operasyonlar sonucu mağdur olan ailelere Saloni Mobilya’dan 4 tır dolusu 100 adet koltuk takımı gönderdi.

Yardımların Sur kaymakamlığına gönderileceğini belirten Saloni Mobilya sahibi Haluk Özbek  “Maalesef doğuda yaşadığımız bir terör problemimiz var, İnşallah yakın gelecekte de devletimizin ve oradaki halkların iş birliği ile çok yakın zamanda çözüleceğine gönülden inanıyoruz İnegöllü mobilyacılar olarak, bizde tabi bu terör problemlerinde orada vatandaşlarımızın yaşadığı bir takım sıkıntılar var. Ev eşyaları ciddi tahrip olmuş durumda. Sağ olsun devletimiz evleri ile ilgili iskan problemlerini imar problemlerini en kısa sürede hallederek onları ev sahibi yapacağını zaten söylüyor. Bizlerde sanayiciler olarak ev eşyaları üreten sanayiciler olarak oradaki vatandaşlarımızın hem teröre destek vermedikleri için aynı zamanda Türk halkının bir anlamda yardımlaşma ve kardeşlik duygularını bir kez daha ispat etmek için oradaki halkımıza ev eşyaları konusunda destek vermek istiyoruz, hatta bu çağrıyı Türkiye’deki tüm mobilyacı beyaz eşyacı perdeci halıcı tüm sanayici abilerimize de bu kampanya ya dâhil olmalarını arzu ederiz.” İfadelerini kullandı

KARDEŞLİĞİMİZİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ

Kardeşliklerini göstermek istediklerini ifade eden Özbek “ Bizlerde Saloni Mobilya olarak 100 aileye mobilya yardımı yapmak istedik. Bu anlamda Diyarbakır Sur kaymakamlığı ile görüştük.  Orada bir organizasyon yapıldı. Tabi orada insanların evleri yıkılmış durumda, insanlar şuanda kiralık evlere geçiyorlar ama ev eşyaları yok maalesef, vatandaş çöplerden ev eşyaları ayıklıyor. Bu çok dramatik bir durum bizim Türkiye’nin zenginlikleri, Türk esnafının sanayicisin gücü, oradaki halkları kucaklamaya oradaki dertleri bir nebze olsun hafifletmeye yetecektir diye düşünüyoruz. Hep beraber arkadaşız kardeşiz, bunu bir kez daha göstermek istiyoruz.”

inegolonline.com/diger_resimler/742016-151806_181034.jpg" style="height:405px; width:600px" />

GÜZEL BİR İŞİN FİTİLİ YAKILIYOR

Güzel bir işin fitilinin yakıldığını belirten İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban “Bir önemli başlangıcın arifesindeyiz. Bugün Regaip kandili tüm hemşerilerimizin kandilini kutluyorum.  Böyle güzel bir günün arifesinde güzel bir hayırla güzel bir başlangıcın ateşinin fitilini buradan yakıyoruz. Ülkemizin belirli bölümünde yaşanan olumsuzluklar kimsenin tasvip etmediği olaylar yaşanıyor. Bunları bizde görerek izleyerek muhakkak olumsuz manada etkileniyoruz ama tabi ki birlik olmak beraber olmak bir olmak iri olmak gerekiyor. “ dedi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Devletimizin bölgede çalışmalara başladığını belirten Taban “Bugünde orada yaşanan terör faaliyetlerinden sonra yaşanan tüm olumsuzlukların beterafı ile ilgili toplanmış bulunuyoruz. Hükümetimiz devletimiz oradaki imarı anlamdaki imalatların yapılması vatandaşlarımızın evlerinin yeniden yapılandırılarak kendilerine teslim edilmesi ile alakalı çalışmalar başlamış durumda. Bu evlerin içlerinin doldurulması konusunda yapılan çalışmalarında muhakkak sureti ile devletimizin eli ile yapılmaya çalışacağını biliyoruz ama bunun yanında desteğe ihtiyaç olduğunu muhakkak suretle biliyoruz. “dedi.

inegolonline.com/diger_resimler/742016-151806_452252.jpg" style="height:402px; width:600px" />

VATANDAŞ DESTEK VERMEDİ

Vatandaşın terör faaliyetlerine destek vermediğini belirten Taban “Bugün buradan çok değerli firma yöneticimiz ifade etti vatandaşımız teröre destek vermedi bu çok önemli bir unsur. Hiçbir başarıda bu desteği yanına almadan gerçekleşmeyeceğini biz çok iyi biliyoruz.  Vatandaşımızın bu durumda takdire şayandır” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından 4 tır dolusu koltuk takımları Diyarbakır Sur kaymakamlığına teslim edilmek üzere yola çıktı.

inegolonline.com/diger_resimler/742016-151806_537961.jpg" style="height:322px; width:600px" />



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.