Terör örgütü DAEŞ hayatını kararttı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Terör örgütü DAEŞ hayatını kararttı
20 Ara 2018 / Per 12:52
/ 15.466 Kez Okundu
| |

İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye savaşının mağdurları olan aileleri evlerinde ziyaret etti. Basın mensuplarının da katıldığı ziyarette duygu dolu anlar yaşanırken; ailelerin yaşadığı evler içleri sızlattı.

İnegöl'den Suriye'ye giden İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı, yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları, İHH Marmara Bölge Sorumlusu Ruhi Ademoğlu’nun Kilis'te yaşayan Suriyeli aileleri yaşadıkları evlerinde ziyaret etti. 
İlk ziyaret; evlerinin bahçesinde oyun oynarken DEAŞ’ın tuzakladığı mayına basan ve hem ayağını hem de iki gözünü kaybeden 9 yaşındaki Ahmed Hayik ve ailesine gerçekleştirildi. 

Suriye’de iç savaştan kaçarak evlerini terketmek zorunda kalan yüzbinlerce aileden biri olan Hayik ailesinin oğlu Ahmed’in yaşadıkları ciğerleri dağlıyor. Halep kuşatmasından Azez’e kaçan ailenin, burada buldukları ev Ahmed’in hayatını alt üst etti. Evin bahçesinde oynarken tuzaklanan mayına basan Ahmed önce ayağını ardından da iki gözünü kaybetti.

Ziyarette; neşesiyle çevresindekilere mutluluk saçan Ahmed, beslediği kuşuyla eğlenceli anlar yaşattı. İHH'nın ekmek fırınında çalışan baba Mahir Hayik, 4 çocuğu a ve eşiyle birlikte derme çatma harabe evde yaşıyor. 

Heyet daha sonra başka bir dram yaşayan Suriyeli aileyi ziyaret etti. Patlama sonucunda babalarını kaybeden 2 çocuğa babaanneleri bakıyor. İHH'nın yardımlarıyla hayatlarını sürdüren aile, dükkandan bozma evde yaşamlarını sürdürüyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.