Teslimiyetin değil, direnişin zaferi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Teslimiyetin değil, direnişin zaferi
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Ağu 2019 / Per 19:15
/ 725 Kez Okundu
| |

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, 30 Ağustos zaferinin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Bu zafer, bu aziz milletin tarihinde hiçbir döneminde taviz vermediği bağımsızlık ve özgürlüğü için gösterebileceği cesaret, fedakârlık ve kahramanlığın göstergesidir. 30 Ağustos, Teslimiyetin değil, direnişin zaferidir. Türkiye’yi bölüp, parçalamak ve yutmak isteyenlere 30 Ağustos 1922 yılında büyük dersler verilmiştir. İnancı, namusu ve vatanı uğruna canlarını veren aziz şehitlerimiz bize bu güzel toprakları emanet ettiler. Türk milleti tarih boyunca karşı karşıya kaldığı her zorluk ve badireyi, birlik ve kardeşlik ruhuyla aşmıştır. Biz bin yıldır bu topraklarda yaşayan, aynı Rabbe inanan, aynı kitabı okuyan ve aynı kıbleye yönelen kardeşler topluluğuyuz. Bu iman ve kardeşliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, 7 düvel değil, 77 düvel bir araya gelse, bu vatandan bir çakıl taşı koparamaz”

"YAŞIM KÜÇÜK AMA İMANIM BÜYÜKTÜR ANNE”

“Fransızların Maraş'ı işgalinde cepheye koştuğunda annesinin, "Henüz küçüksün, seni hemen vururlar oğlum" dediği Şekerci Ökkeş, "Yaşım küçük ama imanım büyüktür anne. Şehit olacaksam, vatan ve millet uğrunda şehit olacağım. Ben ölmeliyim ki düşman sizlere ilişmesin" diyerek büyük bir cesaret örneği gösterdi. 30 Ağustos zafer bayramı öncesi ve sonrasında Anadolunun birçok yerinden maddi, manevi destekler gelmiş Yunan ordusunun püskürtülmesi için ciddi mücadele edilmiştir. Türk milletinin vatan sevgisinin, cihad ve şehadet aşkının yedi düvelin askerlerinden daha güçlü olduğu bir kez daha görülmüştür”

 

“O gün o iman ve azimle milletini, bayrağını savunan gençlerin nesli olan Anadolu Gençliği bugün de hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, istiklal ve istikbalimiz tehlikeye düştüğünde aynı kararlılığı, aynı fedakârlığı ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyecektir.  Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos zaferinin 97. yılında tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, ilçe halkımızın Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.