TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: ’Temeli İnegöl’de atılacak’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: ’Temeli İnegöl’de atılacak’
#İnegöl | İHA
22 Şub 2020 / Cmt 20:07
/ 7.205 Kez Okundu
| |

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, yerli otomobilin fabrikasının temelinin İnegöl’de atılacak dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Töreni gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu’nun katılımıyla gerçekleşen törene, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Ticaret Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve iş adamları katıldı.

“Artık otomobil otomobil olmaktan çıktı”
Yerli otomobille ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirten Hisarcıklıoğu, artım otomobilin otomobil olmaktan çıktığını belirterek her şeyi bilgisayar üzerinde giden bir araç olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Verdiğimiz sözü yerine getirdik. Biz 2017’de Sayın Cumhurbaşkanı bize bunu ‘hadi bakalım bunu siz yapın’ dedi. Ben Türk iş dünyasına güvenerek, yani sizlere güvenerek bu sözü verdik. 27 Aralık’ta da ilk lansmanını yaptık. İnşallah yakında bunun temeli Bursa İnegöl’de atılacak. Buradaki esas ana amaç Türkiye’nin bir arabası olsun diye değil, esas Türkiye’deki teknolojik değişime dünyayla aynı zamanda yarışa başlamış oluyoruz. İnşallah 2022’dede ilk araba çıkacak. Bu özellikle bütün bakanlıklara ve uluslararası çalışma gruplarına göre aktığımız zaman Türkiye’nin otomobilinin Türkiye’ye kazandıracağına baktığımız zaman; 20 bin ilave istihdam 7,5 milyar dolar daha az cari açık, 50 milyar dolar milli gelire katkı sağlamış olacak. İş otomobil değil artık, otomobil otomobil olmaktan çıktı. Her şeyi bilgisayar üzerinde giden bir araç. Dünya buna dönüyor. Nasıl cep telefonları önce sadece cep telefonuydu, şimdi artık her şeyi oradan kumanda edebiliyorsunuz; araç ta o noktaya geliyor” diye konuştu.

YAVUZ UĞURDAĞ HİSARCIKLIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

TOBB Başkanı Rıfat Hisarciklioğlu'nun yerli otomobil fabrikası İnegöl'e kurulacak açıklamasının ardından, İTSO başkanı Yavuz Ugurdağ  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü.

Ugurdağ yaptığı açıklamada "Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu İnegöl'e çok önem veriyor kendisi ile devamlı görüşüyoruz. Bugünkü açıklamasında Gemlik diyeceğine yanlışlıkla İnegöl'ün adını kullandı. Yerli otomobil fabrikası sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce açıkladığı gibi Gemlik'e kurulacaktır" ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.