TOKİ konutlarında anahtar teslimi başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TOKİ konutlarında anahtar teslimi başladı
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Oca 2024 / Pzt 10:28
/ 3.982 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi organizasyonuyla Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen programda yapımı tamamlanan konutlar sahiplerine teslim edildi.

İnegöl TOKİ 3.Etap 805 konut anahtar teslim töreni bugün gerçekleşti.

Programda konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban;

2021 yılında başlayan TOKİ konut projemizin bu güne ulaşmasından heyecanlıyım. Birazdan ilk konutların teslimi yapılacak. TOKİ Başkanlığımız bilgilendirme mesajlarını attı. 1 aylık takvim çerçevesinde her gün teslim yapılacak. Bu süreçte çok vatandaşımız bizlere ulaştı başkanım niçin teslim edilmiyor diye sordular. TOKİ ile yaptığımız görüşmede sözleşmenin 36 ay süreli olduğunu konutların zamanında teslim edileceğini söylediler.

Konut ihtiyacı şehrimizde sürekli olarak beklenti halinde olduğu, sanayi şehri olduğumuz için şehrimize yeni yeni insanlar çalışmak için geliyor. Nüfusumuz sürekli artıyor bundan dolayı da konut ihtiyacı doğuyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlayan ve Çevre Şehircilik Bakanlığımız himayelerinde 100 bin sosyal konut projesi başlatılmıştı. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız yeni konut projesi başlatacak Allah nasip ederse.  Bu TOKİ 3. Etabında Bursa bölgesinde en fazla konut yapılan alan olmuştu. Bölgede 805 konut 2 ticaret hane 1 camimiz var. Bölgede okul eksikliğimiz var. Okul için milletvekilimiz ve ilçe başkanlığımız ile beraber bakanlığımıza ziyaret ettiğimizde, 480 konutluk yeni projede hem konut sayısını arttırmak hem de bu proje içinde aynı alan içinde okul projesi gerçekleşecek.  

Özellikle 6 Şubat depreminde çok büyük acılar yaşadık. Bizlerde gittik orada yer aldık, oradaki acıları gördük ama bölgedeki TOKİ konutları dimdik ayakta kaldı. TOKİ çok büyük sınav verdi.

Yapılan konuşmaların ardından anahtar teslim törenine geçildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.