TOKİ’de faturalar vatandaşları isyan ettirdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Oca 2021 / Per 13:53
/ 10.794 Kez Okundu
| |

TOKİ 1. Etapta ısınma için kullanılan DAF Enerji Yönetim sisteminden gönderilen faturalar TOKİ sakinlerini isyan ettirdi. Site sakinleri kendilerine muhatap bulamadıklarını söyledi.

TOKİ 1.Etapta ısınma bedelleri için DAF Enerji Yönetim sistemi kullanılıyor. Vatandaşların faturaları ise odalara kurulan ısıölçerler ile belirleniyor.

FATURALARI İPTAL EDİP YENİ FATURA YOLLADILAR
TOKİ sakinleri bu ayki ısınma payı faturasının Cuma günü geldiğini, pzartesi günü gelen faturanın iptal edildiğini ve tekrardan yeni faturanın gönderildiğini söyledi. Yeni faturada ortalama 150-200 TL’lik açıklaması olmayan fazla bedel yazıldığını belirttiler.

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPMADAN KAÇTILAR
DAF yönetimi ile görüştüklerinde aradaki bedelin ne olduklarını şirket yetkililerinin açıklayamadığını söyleyen TOKİ sakinleri  “Buraya 2 tane DAF personeli geldi kendilerine bu fazla bedelin ne olduğunu sorduk bize cevap veremediler. Bize cevap vermeyen yetkililer tepkilerden çekinerek kaçtılar gittiler” dedi.

1 AY YOKTUM 150 TL FATURA GELDİ
Bir başka TOKİ sakini ise kendisinin 1 aydır Ankara’da olduğunu evde kalmadığını kendisine 150 TL’lik ısınma faturası geldiğini söylediler. Kimsenin yaşamadığı eve ortak gider adı altında 150 TL’lik fatura gönderilmesinin adil olmadığını söyledi.

MERKEZİ DEĞİL BİREYSEL FATURA İSTİYORLAR
Merkezi ısınma sisteminden dolayı mağdur olduklarını söyleyen TOKİ sakinleri bireysel ödeme yönetimine geçmek istediklerini belirttiler.

AÇIKLAMA YAPILANA KADAR ÖDEMEYECEKLER
Mağdur olduklarını ifade eden TOKİ sakinleri DAF yönetimi tarafından aradaki fark bedelinin açıklaması yapılmadığı sürece faturaları ödemeyeceklerini söylediler.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.