Trafik sigortalarında ek maliyet oyunu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Trafik sigortalarında ek maliyet oyunu
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Şub 2024 / Cmt 11:41
/ 537 Kez Okundu
| |

Trafik sigortasında son iki ayda yapılan toplam %20'lik zammın maliyetleri karşılamadığı belirtiliyor. Sigorta şirketleri, prim sınırını aşmak için ek maliyetler çıkardığı iddiaları gündeme geldi.

Ocak ve şubat aylarında %10'ar zam yapılan trafik sigortasında, şirketler bu artışları yeterli bulmuyor. Poliçelerde ek maliyetlerle prim sınırını aşmaya başladıkları iddia edildi.

ERİŞİM ZORLAŞIYOR
TOBB Türkiye Sigorta Komitesi Başkanı Levent Korkut, poliçelere erişimin zorlaştığını ve acentelerin bu konuda sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Yenilenmeme riskinin de olduğunu belirten Korkut, kalıcı çözüm talep etti.

TEKNİK SORUN BAHANE EDİLİYOR
Bazı sigorta şirketlerinin, sigorta yapmak istemediklerinde teknik sorun bahane ettiği ve internetten teklif alınamadığı iddia edildi. Müşteriler, şirketi aradıklarında ise çekici gibi ek hizmetler için fahiş fiyatlarla karşılaşıyor.

SEKTÖR ZARARDA
Korkut, kasım ayı sonu itibariyle sektörün 11 milyar lira zararda olduğunu ve bu durumun kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi.

MART VE NİSANDA DA ZAM YOLDA
Trafik sigortasına mart ve nisan aylarında %5 oranında zam yapılacak. Bu zam, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından iki katına çıkarılabiliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.