Trafikte yeni uygulamalar devreye giriyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
 Trafikte yeni uygulamalar devreye giriyor
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Oca 2024 / Pzt 15:27
/ 21.973 Kez Okundu
| |

Trafik kazalarını ve yoğunlukları önlemek için yeni uygulamalar devreye girecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ayhan Saraç, Radyo Trafik ortak yayınında yaptığı açıklamada, 2023 yılında trafikte yaşanan gelişmeleri ve yeni yılda uygulanacak uygulamaları değerlendirdi.

SÜRÜCÜ VE ARAÇ SAYISI ARTTI, YOLLAR AYNI KALDI
Saraç, 2023 yılında Türkiye genelinde sürücü ve araç sayısının arttığını belirterek, "İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde araç sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9 arttı. Şubat depremleri sonrasında deprem bölgesinden büyük illere göç eden vatandaşlarımız da oldu. Bu da trafiğin artmasını sağladı. Resmi rakamlara göre sürücü sayısı da yüzde 4 oranında arttı. Ama yollarımız aynı oranda artmadı" dedi.

KAMERALARDAN DA CEZA YAZILACAK
Saraç, EDS sistemlerinin belediyeler tarafından kurulduğunu ve işletildiğini hatırlatarak, "EDS sistemlerini zaten etkin kullanıyoruz. İlerleyen süreçte çok daha iyi sistemleri hayata geçireceğiz. MOBESE kameraları da ceza yazmaya başlayacak. Zamanla tüm kameralar sisteme dahil edilecek. Ancak amaç ceza yazmak değil, insanlarda bir bilinç oluşturmak" diye konuştu.

HIZ SINIRI ARTIRILMAYACAK
Saraç, hız sınırlarının artırılmayacağını belirterek, "Yerleşim yerlerindeki hız limitlerinin standart hale getirilmesini hedefliyoruz. Aynı standarda bağlı yollarda aynı hız limitlerinin olmasını istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bunu tüm Türkiye'de yapacağız" dedi.

MOTO KURYELERE DÜZENLEME
Saraç, motosikletlerin karıştığı kaza sayısının otomobillerden sonra ikinci sırada geldiğini belirterek, "Pandemi sonrasında motosiklet kullanımı arttı. Kuryelerin disipline edilmesi ve yetkilendirilmesi konusunda çalışmalarımız var. Bu mekanizma hayata geçtiği zaman kusurdan sadece kurye sorumlu olmayacak. O kuryenin logosunu taşıdığı kurum da sorumlu olacak" diye konuştu.

YENİ UYGULAMALAR NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?
Saraç, yeni uygulamaların 2024 yılında devreye gireceğini belirterek, "Trafik kazalarını ve yoğunlukları önlemek için yeni uygulamalar devreye girecek. Bu uygulamalar sayesinde trafik güvenliğinin artacağını düşünüyoruz" dedi.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.