Tüketiciler en çok o konudan şikayetçi oldu!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tüketiciler en çok o konudan şikayetçi oldu!
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Nis 2024 / Pzt 15:37
/ 2.786 Kez Okundu
| |

Ticaret Bakanlığı'nın 'Alo 175 Tüketici Danışma Hattı', bu yılın ilk çeyreğinde yoğun bir ilgiyle karşılaştı.

Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, tüketicilerin sorunlarına çözüm sunan "Alo 175 Tüketici Danışma Hattı", artan bir taleple karşı karşıya. 2022'de 333 bin 438 başvuruyla başlayan bu süreç, geçen yıl 385 bin 682'ye yükseldi. Bu yılın ilk çeyreğinde ise tüketicilerin hattı 102 bin 319 kez aradığı belirlendi.

İlk çeyrek verilerine göre, tüketicilerin en fazla şikayette bulunduğu konu başlığı ayıplı mal ve hizmetler oldu. Bu dönemde gelen başvuruların yüzde 45,6'sını oluşturan ayıplı mal ve hizmetlerle ilgili şikayetler, dikkat çeken bir oranla öne çıktı. Onu yüzde 18,9'la mesafeli sözleşmeler izledi.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin korunmasına yönelik hassasiyetini sürdürüyor ve denetim çalışmalarını bu doğrultuda şekillendiriyor. Aldatıcı ve yanıltıcı reklamlar, piyasa gözetimi ve denetimi, tüketici sözleşmelerinin denetimi gibi konular öncelikli olarak ele alınıyor. Özellikle mesafeli sözleşmelerin yanı sıra abonelik sözleşmeleri, bankacılık hizmetleri, ön ödemeli konut satışları gibi alanlarda denetimler yoğunlaşıyor.

171 MİLYON LİRA İDARİ PARA CEZASI

Geçen yıl ve bu yılın ilk üç ayında yapılan denetimler sonucunda yaklaşık 171 milyon lira idari para cezası uygulanırken, özellikle aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara karşı kesilen cezalar dikkat çekiyor. Geçen yıl 114 milyon lira olan ceza miktarı, bu yılın ilk çeyreğinde 65 milyon liraya yükseldi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.