Tüpçüler Denetimden Geçti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tüpçüler Denetimden Geçti
01 Mar 2018 / Per 18:43
/ 1.013 Kez Okundu
| |

Yıl boyunca rutin aralıklarla İnegöl’deki çeşitli meslek gruplarını denetimden geçiren İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim ekipleri, son olarak ilçemizde bulunan tüpçüleri denetimden geçirdi.

19-23 Şubat tarihleri arasında 9 farklı ekipten oluşan zabıta personeli denetim çalışmaları kapsamında ilçede faaliyet gösteren LPG tüp satışı yapan 22 işyerini mercek altına aldı. Denetimlerde ruhsattaki faaliyet alanı dışında LPG tüp satışı yapan bakkal, market ve bunun gibi 8 işyerine ise Bursa Valiliği Sıvılaştırılmış petrol gazları(LPG) tüplerinin piyasada takip edilmesine ilişkin kararları gereğince 5326 sayılı kanunun 32. Maddesi gereğince yasal işlem uygulandı.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe halkına daha kaliteli hizmet sunulması adına belli dönemlerde, farklı meslek gruplarında faaliyet gösteren işletmeleri denetimden geçirmeye devam ediyor. Son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren LPG tüp satışı yapan işyerleri denetimden geçti. 9 farklı ekiple sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için denetimlerini gerçekleştirdi.

22 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ
İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, farklı zamanlarda farklı iş kollarına yönelik olarak yaptığı denetimlere son olarak halk sağlığı ve güvenliği için son derece önem arz eden LPG tüp satışı yapan işyerlerini ekledi. 19-23 Şubat tarihleri arasında yapılan denetimlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki 9 farklı ekipten oluşan personel mevcut işyerlerini tek tek kontrol etti. 22 işyeri denetimden geçerken, işyeri sahiplerine mevzuat gereği uyulması gerekenler hakkında ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Denetimlerde mevzuat gereği belediyece yerine getirilmesi gereken görevler kapsamında denetimi yapılan iş yerlerine 5307 sayılı kanunun 8. Maddesi ve Bursa Valiliği sıvılaştırılmış petrol gazları tüplerinin piyasada takip edilmesine ilişkin kararları daha önce iş yerlerine tebliğ edildi. Tebliği yapılan mevzuat gereğince denetimlerde, LPG tüp satışı yapan iş yerlerinin 9207 sayılı iş yeri açma ve çalışma ruhsat yönetmeliğinin 6.maddesi gereğince faaliyet konusuna uygun iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, aynı yönetmeliğin 5.maddesi gereğince iş yerinde 30 gün kayıt alabilen kamera sistemleri ve LPG tüp satış bildirim cetveli tutulması için gerekli uyarı ve ikazlarda bulunuldu.

8 İŞYERİNE YASAL İŞLEM UYGULANDI
Ruhsattaki faaliyet alanı dışında LPG tüp satışı yapan bakkal, market ve bunun gibi 8 işyerine ise Bursa Valiliği Sıvılaştırılmış petrol gazları(LPG) tüplerinin piyasada takip edilmesine ilişkin kararları gereğince 5326 sayılı kanunun 32. Maddesi gereğince yasal işlem uygulandı.Ayrıca yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından da iletildi.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bundan sonra ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edileceği de belirtildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.