Tüpçüler Sitesi Satılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tüpçüler Sitesi Satılıyor
22 Ara 2015 / Sal 17:43
/ 2.012 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nce kapalı zarf usulü ile satışa sunulan Tüpçüler Sitesi için dün Encümen Toplantısı’nda teklifler alındı. 2 milyon 26 bin TL muhammen bedelle satışa çıkan site için 5 kişi müracaat dosyası alırken, yalnızca 1 kişi teklif sundu.

İnegöl Belediyesi Encümen Toplantısı’nda bugün kapalı zarf usulü ile 2 milyon 26 bin TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkan Tüpçüler Sitesi için 1 kişi teklifte bulundu. Bölge için 2 milyon 30 bin TL bedel sunan Bahri Sevinç’in teklifi komisyon tarafından değerlendirildikten sonra neticeye kavuşturulacak.

PROSEDÜRLERÜ UYGULAMAK DURUMUNDAYIZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız proje ve çalışmaları destek olması amacıyla dönem dönem ilçe halkımızın, sanayicimizin, esnafımızın ihtiyacını görecek olan arsalarımızı satışa çıkarıyoruz. 15 Aralık tarihinde 9 parça farklı büyüklükteki arsalarımızı 2 milyon 827 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkmıştık ve yaklaşık 3 milyon TL bir talep gördük. Alanlara hayırlı olsun. Bugün ise Tüpçüler Sitesi diye tabir ettiğimiz ve 2 bin 251 metrekare büyüklüğündeki yerimizle alakalı üzerindeki bina da dâhil olmak üzere bir satışa çıkıyoruz. Bunun duyurusunu daha önce de yaptık. Bilip bilmeden dedikodu yapanlar da oldu. Bunu niçin kapalı zarf usulüyle yaptığımızı dile getirenler burada bir şey varmış gibi düşünmüşler. İnegöl Belediyesi olarak asla ve asla insanların bu manada tepkilerine sebep olacak hal ve hareket içerisinde olmamız söz konusu değildir. Bununla alakalı kanunlar neyi emrediyorsa biz onu uygulamak durumundayız. Bunun da ilanı daha önce yapıldı. İhale kanunu 1 milyon 700 bin TL’nin üzerindeki yer satışlarıyla alakalı bunun kapalı zarf usulüyle yapılması gerektiğini, 1 milyon 700 bin TL’den daha aza olursa açık artırma usulüyle yapılacağını emreder. Dolayısıyla da bununla alakalı gerekli çağrıları, duyuruları yaptık. Bugün sadece 1 katılımcımız var. 5 kişi dosya almış ama katılımcımız 1 tane. Biz burada prosedürü uygulamak durumundayız. Hatırlarsanız bundan önce de toplu konutlarımızdaki arsalarımızla alakalı toplu satış yapmıştık, o da 1 milyon 700 bin TL’nin üzerinde bir bedel olduğu için onu da bunun gibi kapalı zarf usulüyle gerçekleştirmiştik. İhalemiz hayırlı ve uğurlu olsun. Biz prosedürü yerine getireceğiz. Eğer fazla katılımcılı olsaydı uygulanacak kapalı zarf sistemi şu olurdu; öncelikle bizim verdiğimiz muhammen bedel 2 milyon 26 bin TL’nin üzerinde bir rakamın verilmesi, en yüksek teklifi veren 3 kişinin tekliflerinin ikinci bir teklif vermeleri ve onların içerisindeki en yüksek teklifin alınmasıydı. Yöntem buydu. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnegöl Belediyesi olarak yapacağımız çalışmalara destek ve katkı olması anlamında bu ve benzeri satışlarımız dönem dönem olacaktır. Hurdacılar Sitesi’nin olduğu bölge ile alakalı farklı bölgelerle alakalı da önümüzdeki yıl içerisinde satışa çıkan yerlerimiz olacak. Nihayetinde İnegöl Belediyesi olarak bir sürü alanda Huzurevi’nden Ürün Toplama Merkezlerine, Köylü Pazarı’ndan Katlı Otoparklara, Mahalle Semt Sahalarından tutun da Spor Sahalarına, Köy Konaklarından diğer müştemilatlara kadar bir sürü çalışmalar yapıyoruz. Elimizin değmediği hiçbir nokta yok. Nihayetinde bu ve benzeri satışlar da bütçemize katkı eden satışlardır. Bu vesile ile ihalemizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.