Türbenin eksiklerinin giderilmesini istedi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Haz 2019 / Cum 12:09
/ 1.581 Kez Okundu
| |

İnegöl’e bağlı Hamzabey Mahallesi’nde bulunan Baykoca türbesindeki eksikleri dile getiren Sadullah Arda yetkililerden türbedeki eksiklerin giderilmesini istedi.

Henüz 16 yaşındayken 1284 yılında şehadet şerbetini içen Osmanlı’nın ilk şehidi, Savcı Bey'in oğlu, Ertuğrul Gazi’nin torunu ve Osman Bey’in yeğeni Baykoca’nın İnegöl’e bağlı Hamzabey Mahallesi’nin eksikleri dikkat çekiyor.

Türbenin eksiklerini dile getiren Hamzabey Mahallesi Muhtarı Sadullah Arda “Bizim Baykoca’mız var Osmanlı’nın ilk şehidi, burada Baykoca’ya ait hiçbir emare yok, ne bir kayı bayrağı var nede Türk Bayrağı var.  Samsa Çavuş türbesine gidiyorsun iki tane bayrak var. Türbe’nin için de yer alan direğin kaldırılmasını istiyoruz.  Bu direk burada görüntüyü bozuyor.  Bunun buradan acilen kaldırılması gerekiyor. “

HIZ KESİCİ İSTİYOR
Mahalle girişindeki kör noktada kazaların olduğunu ifade eden Arda “Türbenin olduğu alanda kapalı bir viraj var, köyümüzde bunun gibi 2-3 yer var buralara muhakkak hız kesici set istiyoruz.  Burada birinin canı yanacak ama biz kimsenin canının yanmasını istemiyoruz. “ ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.