Turgutalp Mahallesi Semt Sahasına Kavuşuyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Turgutalp Mahallesi Semt Sahasına Kavuşuyor
31 Tem, 2018 / Sal 17:49
/ 8.391 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin Turgutalp Mahallesi Marmara Sokakta yapımını planladığı Semt sahası ve çocuk oyun ile fitness alanı çalışmaları başladı. Bölgenin çehresini değiştirecek olan proje, sosyal açıdan da mahalle sakinleri için yeni bir yaşam alanı olacak.

İnegöl Belediyesi’nin yapımını planladığı 5 semt sahası için çalışmalar start aldı. İlk semt sahası Turgutalp Mahallesi Marmara Sokakta hayat bulurken, ardından 4 mahallede daha semt sahası projesi hayata geçirilecek.

YENİ BİR YAŞAM ALANI
Turgutalp Mahallesinde 1500 m2 alan üzerinde projelendirilen semt sahası ve çocuk oyun ile fitness alanı yapımı için çalışmalar başlarken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün alanda incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile AK Partili yöneticilerin de katıldığı inceleme sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün yine Turgutalp Mahallemizde semt sahası, çocuk oyun alanı ve fitness alanı olarak düzenlenecek alanda startı vermek için toplandık. Ben daha önce de buraya gelip gençlerle, vatandaşlarımızla sohbet etmiştim. Özellikle bu sahada vatandaşlarımız bakımsız ve işlevsiz olduğu şeklinde görüşlerini ifade etmişlerdi. Gençlerimiz de mahallemizde basketbol oynayabilecekleri, futbol oynayabilecekleri veya bu amaca uygun spor yapacakları alanların sınırlı olduğunu dile getirmişti. Evet, burada bir çocuk oyun alanı vardı ancak sadece o kadardı. Yan tarafında da düzenlenmemiş mini bir otopark vardı. İnşallah biz bu projemizle hem mahallemize yerinde yeni bir otopark üretmiş olacağız hem de beraberinde yeni bir yaşam alanı oluşturulacak” dedi.

Projenin teknik bilgilerine ilişkin de konuşan Taban; “Burada toplam alanımız 1500 m2’den oluşuyor. İçerisinde; 16 araçlık otopark alanımız, 200 m2’lik bir çocuk oyun alanımız, fitness alanımız, futbol ve basketbol oyun alanlarımız olacak. Mevcut ağaçların tamamını koruyoruz ve belirli alanlara yeni ağaçlar ilave ederek inşallah gelecekte bunların gölgesinde oturulacak hale getireceğiz. Sert zemin alanlarımız olacak. Yine vatandaşlarımızın oturup çocuklarını izleyebileceği mini bir tribün alanımız olacak” ifadelerinde bulundu.

5 YENİ SEMT SAHASI
Başkan Taban, 5 farklı mahallede semt sahası yapılacağının müjdesini de verdiği açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şehrimiz için, İnegöl’ümüz için her mahallemizde uygun alanlar oluşturarak otopark ihtiyacımızı gidermeye, insanların dinlenip vakit geçirebileceği, gençlerin eğlenip enerjilerini atabileceği alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne bu anlamda pek çok adım attık. Bugün içerisinde bulunduğumuz alan, yapım kararı alınan 5 semt sahamızın ilki. Burayla startı vermiş olacağız ve toplamda 5 semt sahasını şehrimize kazandıracağız. Bunun peşi sıra diğer mahallelerimizde de birer birer adımları atmaya başlayacağız. Şehrimize hayırlı olsun.”

YAPMAK DEĞİL KORUMAK ÖNEMLİ
“Bunları yapmak çok kolay, korumak ve kollamak çok daha zor. Bu bölgede de kirlenme oranının çok fazla olduğunu kendim geldiğimde görmüştüm. İnşallah Allah nasip eder burayı mahalle sakinlerimizle birlikte açar ve daha sonra da koruyup kollarız. Çünkü bunlar vatandaşlarımızdan toplanan vergilerle yapılıyor. Art niyetli davrananlar varsa 153 hattımıza bildirmelerinde fayda var. Emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.