Türk Mobilya Sektörüne “Milli Mobilya Hamlesi” Çağrısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türk Mobilya Sektörüne “Milli Mobilya Hamlesi” Çağrısı
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Tem, 2024 / Cmt 15:49
2 dk okuma / 2.717 Kez Okundu
| | |

Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Temur Han, İnegöl Mobilyası'nın küresel rekabet gücünü artırmak için teknolojik yatırımlar, verimlilik artışı ve sektörel teşviklerin önemini vurguladı. 'Milli Mobilya Hamlesi' perspektifiyle, Türk Mobilya Sektörü'nün stratejik bir belgeyle desteklenmesi gerektiğini belirtti.

 

Talha Temur Han, İnegöl Mobilyası ihracatı üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Mobiliyum AVM'de faaliyet gösteren 225 firmanın ihracat departmanları ile gerçekleştirilen istişareler sonucunda yapılan değerlendirmeler ışığında, Han, İnegöl Mobilyası'nın küresel rekabet gücünü artırmak adına atılması gereken adımları vurguladı.

 

"CARİ AÇIĞI KAPATMANIN YOLU: KATMA DEĞERLİ ÜRETİM"

Talha Temur Han, Türkiye'nin en önemli ekonomik sorunlarından biri olan cari açığın kalıcı olarak bertaraf edilmesinin yolunun katma değerli üretimden geçtiğini belirtti. Üretimde verimliliğin artırılması, Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi, teknolojik gelişmelerin takip edilmesi ve adaptasyon sürecinin önemine dikkat çekti.

 

"İNEGÖL MOBİLYASI OLARAK YENİ BİR DURUŞA İHTİYACIMIZ VAR"

İnegöl Mobilyası'nın bugünlere büyük zorluklar aşarak geldiğini ifade eden Han, küresel ekonomide yaşanan hızlı değişim ve dönüşümlere ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu belirtti. İnegöl Mobilyası'nın da bu değişime kayıtsız kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

 

"TEKNOLOJİK YATIRIMLAR VE VERİMLİLİK ARTIŞI ŞART"

Han, İnegöl Mobilyası markasının hak ettiği teknolojik yatırımları yeterince yapmadığını ve bu nedenle üretimde verimlilik noktasında geri kaldığını söyledi. Sanayicilerin mevcut gelirlerini mobilya alanına yatırım yapmak yerine faaliyet dışı alanlara yönlendirmesinin sektöre zarar verdiğini vurguladı.

 

"UCUZ ENERJİ, İŞÇİLİK VE HAMMADDENİN AVANTAJINI KULLANAMIYORUZ"

Türkiye'nin potansiyel pazarı olan Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkeye göre ucuz enerji, işçilik ve hammadde avantajına sahip olduğunu belirten Han, enflasyonist ortam ve bozulan makroekonomik koşullar nedeniyle bu avantajın kullanılamadığını ifade etti.

 

"KÜRESEL REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAK İÇİN SEKTÖREL TEŞVİKLER GEREKİYOR"

Han, İnegöl Mobilyası'nın küresel rekabet gücünü artırmak için sektörel teşviklerin acilen planlanması gerektiğini belirtti. Verimli üretim yapabilecek ucuz arsa, enerji ve hammadde temininin yanı sıra, yerli ve milli hammadde yarı-mamul üretimlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

"MİLLİ MOBİLYA HAMLESİ"

Han, Türk Mobilya Sektörüne yapılacak en büyük iyiliğin "Milli Mobilya Hamlesi" perspektifinde ülkemizin en üst mercileri tarafından hazırlanacak "Türk Mobilya Strateji Belgesi" olduğunu belirtti. Bu hamlelerin, İnegöl başta olmak üzere tüm Türk Mobilya sektörünün gurur kaynağı ve net dış ticaret fazlası vermesini sağlayacağını söyledi.

Talha Temur Han, İnegöl Mobilyası sektörünün küresel rekabet gücünü artırmak için teknolojik yatırımlar ve verimlilik artışına odaklanması gerektiğini söyleyerek, karamsar olup rüzgârdan sürekli şikayet etmek yerine, gerçekçi davranarak yelkenleri ona göre ayarlamanın önemini vurguladı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.