Türkiye İnegöl’deki patatesi bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye İnegöl’deki patatesi bekliyor
30 Haz 2018 / Cmt 12:10
/ 24.825 Kez Okundu
| |

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, fiyatlardaki artışın geçici olduğunu belirterek, patates fiyatlarının İnegöl’de başlayacak hasatla normal seviyelere düşeceğini söyledi.

Patates fiyatlarının düşüşü için hasat döneminin beklendiğini aktaran Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada;

2 TL’YE GERİLEYEBİLİR

“Fiyatlardaki artış geçici. Artan hava sıcaklıklarıyla hasat 15 gün öne geldi. Önümüzdeki günlerde Niğde'nin Altunhisar, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ve Dinar, Bursa'nın İnegöl ilçelerinde başlayacak hasatla fiyatlar normal seviyelere iner.

Patateste piyasaya sürülen ürünle birlikte fiyatlar 5 liradan 3,5 liraya, bazı yerlerde 2 liraya kadar gerilemiştir.”

ÜRETİCİLER KORUNMALI

“Patates fiyatları her ne kadar marketlerde 2-3,5 lira dolaylarında seyretse de üreticide 1,6-1,8 lira bandındadır. Üreticilerimiz sözleşmeli üretim yapan fabrikalar ve büyük tüccarların düşük fiyat baskısıyla karşı karşıya kalmışlardır.

Beklentimiz, önümüzdeki günlerde daha da artacak hasatla üreticimizin alıcılara karşı korunmasıdır.”

ÜRETİM MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ

“Üreticinin etkin bir şekilde ekonomik örgütlenmesi sağlanmalı, üretim planlaması yapılmalı. Üretim Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre belirlenmeli, üretimin fazla olduğu yıllarda ihracat desteği düzenli ve zamanında verilmeli, üretim maliyetleri düşürülmelidir” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.