Türkiye’de bir ilk, artık İnegöl’de de yapılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye’de bir ilk, artık İnegöl’de de yapılacak
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Eki 2021 / Sal 14:40
/ 11.719 Kez Okundu
| |

İnegöl’de şoför esnafı için önem arzeden sayısal takograf işlemleri artık İnegöl’de yapılabilecek. Türkiye genelinde ilk defa bir ilçede bu işlem gerçekleştirilmiş olacak.

İnegöl’de yaklaşık 5 bin kişinin kullandığı sayısal takograf işlemleri için artık Bursa’ya gitmeye gerek kalmadı. Sayısal Takograf işlemleri artık İnegöl Ticaret Sanayi Odası’nda yapılabilecek.

2 YILDIR ÇALIŞIYOR
2 yıllık bir çalışma sonrası bu hizmetin İnegöl’e kazandırıldığını ifade eden İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ; “2 yıldır üzerinde çalıştığımız ve bize iletilen sayısal takograf ile alakalı İnegöl’de bir sorun vardı. Bu sayısal takorafı Bursa Ticaret Odası’ndan alınıyordu yaptığımız girişimler sonucunda, bugünden itibaren sayısal takograf işlemlerini İnegöl Ticaret Sanayi Odası’nda gerçekleştirecekler. Bugünden itibaren bu işlemler için Bursa’ya gidilmesine gerek kalmadı.  “

5 BİN KİŞİ FAYDALANACAK
İnegöl’de bu hizmetten 5 bin civarında hemşerimiz faydalanmakta. Bu hizmet hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Bugün itibari ile ilçe bazında İnegöl bir ilk. Bundan sonra diğer ilçelerde işlemleri yaptıktan sonra diğer ilçeler de bu hizmeti gerçekleştirebilecekler.

BÜYÜK BİR SIKINTI ÇÖZÜLDÜ
Soförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise “Özellikle ilçelerde ciddi sıkıntı veriyordu. Bu konuyu masaya oturup konuşmuştuk. Yavuz başkanım ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu işi Yavuz başkanımın çözeceğini söylemiştim. Bugün gelinen nokta bizi çok memnun etti. İnegöl ciddi derecede ticaret potansiyeli olan bir ilçe. İnegöl büyük bir şehir ve daha da büyüyor ve sorunlarda büyüyor. Bu işlem için şoför arkadaşlar Mudanya yolundaki Ticaret Odası’na gidiyor evraklarını veriyor. 7 iş günü sonra gidip Sayısal Takografı alıyordu. Buda ekonomik ve zaman kaybı oluşturuyordu. Üyelerim adına çok teşekkür ediyorum.”
 
SAYISAL TAKOGRAF NEDİR?
Karayoluyla yolcu ve eşya taşımacılığı yapan ticari araçlarda sayısal takograf adı verilen bir kontrol cihazı vardır. Takograf cihazı, kartlar için iki yuva ve ekrandan oluşur. Güvenli bir sensörle vites kutusunun olduğu alana bağlanır. Bu takografa yerleştirilmek üzere çıkarılan ehliyetlere dijital ehliyet denir.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.