Tutuklu sayısı 2 oldu
18 Oca 2019 / Cum 17:17
/ 22.917 Kez Okundu
| |

Alanyurt yolu üzerinde bir kişinin silahla vurularak öldürülmesi olayıyla alakalı mahkeme cinayete ortak olduğu gerekçesiyle bir kişinin daha tutuklanmasına karar verdi. Böyle tutuklu sayısı ikiye yükselirken; hava şartları nedeniyle ertelenen keşfin de 15 Şubat’ta yapılmasına karar verildi.

15 Ağustos 2016 tarihinde Alanyurt yolunda Beytullah Suna’yı öldürdükleri iddiasıyla haklarında dava açılan 1’i tutuklu 5 sanığın yargılanmalarına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. 

İlk duruşmada tutuklu sanık Murat K., savunmasında, “Olay gecesi Beytullah, beraberinde Halil Ş., ile ikinci kez işyerimize geldiler. Geldiğinde Beytullah ile konuşurken, biraz tartıştık. Aramızda daha önceden anlaşmazlık olduğundan üzerinde silah olacağını düşündüm. O sırada tartışma ilerleyince Beytullah’ı dışarıya doğru çıkarttılar. Beytullah, elindeki silahı kurduğunu gördüm. Bana tabancayı doğrultu ama tabanca ateş almadı. Benim elimde ve yeğenimin elinde silah vardı. Yeğenim beni ve kendisini korumak için ateş etti. Beytullah’ın vurulduğunu gördüm. Beytullah o sırada yeniden silahına mermi sürme hareketi yapınca, ben havaya doğru iki el ateş ettim. Yeğenimin çocuğu olduğundan olayı ağabeyim Hamdi’nin olayı üstlenmesini istedim.” demişti. 

Diğer sanıklar da ateş etmediklerini, suçsuz olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti son duruşmada cinayete ortak olduğu gerekçesiyle Semih B.’nin de tutuklanmasına karar verdi. Cinayetle ilgili tutuklu sayısı ikiye yükseldi. 27 Aralık 2018 tarihinde alınan ve hava şartları nedeniyle ertelenen keşfin 15 Şubat’ta yapılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAY
Olay, 15 Ağustos 2016 tarihinde saat 05.00 sıralarında İnegöl-Alanyurt yolu üzerinde bulunan bir restoran önünde meydana geldi. Beytullah Suna, restoran önünde kimliği henüz belirlenmeyen kişilerle tartıştı. Çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, şahıslardan biri silahıyla ateş etmeye başladı. Silahı gören Suna, kaçmaya çalışırken arkasından vücuduna isabet eden 2 kurşun yarasıyla yaklaşık 50 metre koştuktan sonra yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Suna'nın olay yerinde öldüğünü belirlediler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.