TÜVTÜRK'ten Kredi Kartı Komisyonu İddialarına Cevap

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TÜVTÜRK'ten Kredi Kartı Komisyonu İddialarına Cevap
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Haz 2024 / Cum 11:21
1 dk okuma / 1.516 Kez Okundu
| |

TÜVTÜRK, son dönemde basında yer alan “TÜVTÜRK’ün kredi kartı komisyonu aldığı” yönündeki iddialara yanıt verdi. Yapılan açıklamada, araç muayene ücreti dışında herhangi bir ek ücret alınmadığı belirtildi.

 

TÜVTÜRK'ün açıklamasında, araç muayene ücretlerinin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 35. maddesine göre 2004 yılında belirlendiği ve o tarihten itibaren her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Yeniden Değerleme Oranı’nda artırılarak düzenlendiği vurgulandı.

Açıklamada, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TÜVTÜRK arasında 2007 yılında imzalanan imtiyaz sözleşmesi uyarınca; TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene hizmetlerine ilişkin ücret, nakit olarak tahsil edilmekte ve elde edilen gelirlerin yüzde 50’si doğrudan hazineye, ödenen diğer vergi ve harçlarla birlikte toplam cironun yüzde 69’u ilgili kamu idarelerine aktarılmaktadır" denildi.

Vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda, 2021 yılı itibarıyla araç muayene istasyonlarında nakit ödemeye alternatif olarak kredi kartıyla ödeme imkânı sunulduğu belirtilen açıklamada, kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemelerin 6493 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca, hizmet sağlayıcı firma üzerinden gerçekleştirildiği ve bu firma tarafından tek seferlik ödeme hizmeti karşılığında bir “hizmet bedeli” tahsil edildiği ifade edildi.

TÜVTÜRK, kendi taraflarından araç muayene ücretlerinin ödenmesinde kredi kartı ve banka kartı ile yapılan ödemelerde herhangi bir ek ücret alınmadığını belirterek, basında yer alan "TÜVTÜRK’ün kredi kartı ile yapılan ödemelerde komisyon aldığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kamuoyunun bilgisine sundu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.