Ucuz konut projesinde açıklanan listede İnegöl yok

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ucuz konut projesinde açıklanan listede İnegöl yok
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Ara 2019 / Cmt 13:09
/ 6.048 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği dar gelirliler için yapılacak olan 100 bin sosyal konut projesinde 11 bin 323 konut listesinde İnegöl yer almıyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ve 17.3 milyar TL'lik yatırımla yapılacak olan “100 bin sosyal konut” için başvurular 16 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak. Projenin başlayacağı ilçelerin bir bölümü açıklandı.
81 ilin tamamında yapılacak 100 bin konutun inşaatı yılbaşından sonra başlayacak ve 1,5 yıl içinde bitirilmesi hedeflenecek.

İNEGÖL YOK
Ucuz konutların yapılacağı ilçelerin bir bölümü açıklandı, şuana kadar açıklanan 11 bin 323 konut listesinde İnegöl yer almıyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Sosyal konut için başvuracak kişinin aylık hane gelirinin net 5 bin 500 liranın üstünde olmaması şartı aranacak. Diğer başvuru şartları ise "T.C. vatandaşı olmak, projenin bulunduğu il-ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak, TOKİ'den daha önce konut satın almamış olmak ve idareden konut kredisi kullanmamış olmak, kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı, kat mülkiyetli bağımsız bir bölüm veya müstakil bir konutu (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) bulunmamak ve başvuru tarihi itibarıyla 25 yaşını doldurmuş olmak" şeklinde sıralandı.

AÇIKLANAN LİSTE


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.