UEDAŞ’ı Vekil Çarptı
 :
/ 2.544 Kez Okundu
| |

Elektrik kesintileri konusunda büyük tepkiler alan UEDAŞ’ı milletvekili Hüseyin Şahin ziyaret etti. Şahin, 1 haftalık süreçte karnesinin zayıf olduğunu kaydederek; “Kar yağacak diye haber veriyor. Bu karneyi düzeltin. Tedbirlerinizi arttırarak alın” dedi.

İnegöl’de 2 gün süren kar yağışı nedeniyle neredeyse tüm köylerde elektrik kesintisi yaşanmıştı. Tepkiler odağında olan UEDAŞ’ı dün milletvekili Hüseyin Şahin ziyaret etti. Milletvekili Hüseyin Şahin ve İlçe Başkanı Adem Demirel ile ilçe teşkilatını UEDAŞ Bölge Müdürü Muharrem Alıç ve UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Enis Gürer karşıladı. 
 
CİDDİ ŞİKÂYETLER ALDIK
Şahin yaptığı konuşmada; “Umrede olduğum zaman zarfında hemşerilerim beni aradılar. Yağan kar yolları kapattı. Elektrik tellerinde problem var. Kurum bu konuda bir türlü gerekli tedbirleri alamıyor. Ben de Genel Müdürünüzü aradım. Sizin bir sürü haklı gerekçeleriniz vardır. Fakat, elektrik zorunlu bir ihtiyaç. Siz de bu ihtiyacı karşılayan kurumsunuz. Bu ihtiyaçları en kısa zamanda karşılamak durumundasınız. Aldığım telefonların yüzde sekseni de elektrik gerekçesiyleydi. Sizinle alakalı çok ciddi şikâyetler aldık. Genel Müdürünüz halletmeye çalışıyoruz dedi. Hala 10’a yakın köyde elektrik sorunu sürüyor. Biz de hemşerilerimiz adına bunu iletiyoruz. Sizden memnuniyetsizlik var. Kar bir afettir ama işleri sadece geciktirir ama engellemez. Yaptığınız iş de mazeret kabul edecek bir iş de değil” dedi.
 
AŞIRI BUZLANMA OLDU
UEDAŞ Marmara Bölge Müdürü Muharrem Alıç ise “Biz 2.bölgede olmamıza rağmen 3 ve 4.bölge buzlanma hasıl olmuş şebekemizde. Bütün mühendislik hesapları ona göre yapılmış. Biliyorsunuz bizim MERPA’da yaşadığımız da aynı şekilde. Buzlanma hesabının çok çok üstünde bir buzlanma var.  Bu sabah yeniden teller kopmaya başladı. Bizim hatlarımızın gittiği yollar hep orman yolu. Bütün ekiplerimiz seferber oldu. Hamitabat köyüne sigorta takmak için 8’de ekip çıktı, 3’te geri döndü. Köy yolu açıldı ama benim hattımın geçtiği yolu açamadık. Biz yürüyerek gidiyoruz. Biz hattı tamir ediyoruz, elektriği veriyoruz. Bir saat sonra 300 metre aşağısında tekrar tel kopuyor. Bizim buzlanmanın önüne geçecek şansımız yok. Bizim lokal arızalar hariç bütün ekipler sahada” ifadelerini kullandı. 
 
ÖNCELİK TEL KOPMALARI
“Buz yükünden direkler yıkıldı. Ağaçlar yıkıldı direklerin üzerine” diyen Alıç; “Biz bunların tamamını yenileyeceğiz. Bunların hepsini şu an yapmamız imkansız. 84 köyden aynı anda arıza ihbarı geldi. Bizim için birinci öncelik tel kopuklarıydı. Allah göstermesin tel kopukları yüzünden can kayıpları olabilirdi. Şükür ki olmadı. Şehir merkezinde elektrik kesilmeleri olmadı. Bu dünyanın her yerinde yaşanabilen bir olay” 
 
“Kar yağışı tekrar başlayacak ona göre çalışmalarımızı belirliyoruz. Buraya bakım onarım müteahhidi getireceğiz. Kırılan bozulan ne varsa kaldırmak adına. Ben tam yetkiyle geldim buraya” ifadelerini kullandı.
 
PERSONEL SIKINTIMIZ YOK
Personel eksikliğinin olup olmamasına ilişkin bir soru üzerine Alıç; “2 Aralık’ta bazı arkadaşların iş akitleri feshedildi. Toplamda 28 kişi olması gereken kadro varken; 1 haftadır 45 kişiye yakın çalışıyoruz. Araç gereç her türlü ekipmanı getirdik. Biz bir tarafı yaparken; bir taraf da yıkılmaya devam ediyor. Bursa merkezde her yer pırıl pırıl. İnegöl merkezinde kar var. Köylerde 1,5 metre kar var. Bu kadar karın olduğu yerde bu tür sıkıntılar olacak” ifadelerini kullandı. 
 
ÇELİK DİREK YIKILDI
Mesudiye ve Alanyurt’ta yaşanılan kesintilerin sorulması üzerine de Muharrem Alıç, şu yanıtı verdi: “Düz bir bölgede bile 5 tel kopukluğunu yaşadık. Çelik direk yıkıldı. Biz bunları da yaşadık. Şu an orada elektrik var” 
 
KARNENİZ İYİ DEĞİL

 

Alıç’ın açıklamaları üzerine Milletvekili Hüseyin Şahin; “Siz haklısınız, vatandaş daha haklı. Biz siyasileriz. Halkın seçtiği insanlarız. Halk en kolay bize ulaşır. Bizi sorumlu kabul ederler. Şikâyetlerini de bize bildirirler. Arkadaşlarımız sorun getirdiğinde o vatandaştan gelen sorunu getiriyorlardır. Olağanüstü koşullarda insanların güçleri de olağanüstü olmalıdır. Çeliktir, ahşaptır. Bizi ilgilendirmez. Elektrik kesildi mi en kısa zamanda o elektriği verin. Sizden azami gayret bekliyoruz. Çalışıyorsunuz, ama daha çok çalışın. Bana gelen telefonlara binaen buraya kadar geldiler, arızaya baktılar geri döndüler diyorlar. Durup dururken de yalan söylemezler. Sinirleriniz gergindir. Ticaret yapıyorsunuz. Hem hemşerilerimize hem de teşkilattaki arkadaşlarımıza nazik davranın. Arkadaşlarım çok kırılmış size. Ben nazik adamımdır. Arkadaşlarım kırıldı mı benim de kırılma noktam var. 1 haftalık süreçte karneniz iyi değil. Kar yağacak diye haber veriyor. Bu karneyi düzeltin. Tedbirlerinizi arttırarak alın” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.