Ülkemin ara elemana ihtiyacı var

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ülkemin ara elemana ihtiyacı var
11 Haz 2018 / Pzt 18:59
/ 35.441 Kez Okundu
| |

İlgi çeken iş ilanıyla üniversite mezunlarını fabrikasında çalışmaya davet eden Starwood A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız, ilanı görerek iş başvurusu yapanlarla fabrikada bir araya geldi.

İşçi bulmakta sıkıntı yaşayan hayırsever işadamı Mehmet Yıldız, fabrikasında çalıştıracak işçi bulmak için ilginç bir yola başvurdu.

 

Kendinin yazdığı metinle yerel gazetelere ilan veren Yıldız, samimi ifadelerle üniversite mezunlarını fabrikasında çalışmaya davetti. Yıldız, yayınladığı gazete ilanı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeye başardı.

 

İş ilanı başvurusu yapan üniversite mezunlarıyla Yıldız, fabrikada buluştu. Starwood Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız’ın da katıldığı toplantıda; hayırsever işadamı Mehmet Yıldız, gençlere iş disiplininden ve tecrübelerinden bahsetti.

 

PARA BANA HİÇ BİR ZAMAN HÜKMETMEDİ

Ailesinin paraya ihtiyacı olduğu için 10 yaşındayken para kazanmaya başladığını aktaran Mehmet Yıldız, “İki ablam ve annem bahçede ıspanak, soğan, patates pırasa v.s. dikti, bizde pazarda sattık. Ben İstanbul’da oturuyorum. Sabah evimden çıkıp bu günkü imkânlarla 6,5-7’de fabrikada oluyorum. Para bana hiç bir zaman hükmetmedi ben parama hükmettim.”

 

 “Yorulmak bilmem yapılacak her işi ben yaparım. Her zaman işim ön planda olduğu ve eşime yeteri kadar vakit ayırmadığım için kendimi af ettirme adına eşimin adına meslek kampüsü yaptım. Bana üniversite yapmam için çok pres yaptılar ama bu deli dediğini yaptı. 4 binin üzerinde genç arkadaşlarım orda meslek eğitimi alıyor ve mezun oluyorlar.”

 

ÜLKEMİN ARA ELAMANA İHTİYACI VAR

“Ülkemin ara elamana ihtiyacı var. Dinim ve sayın reisi cumhurumuz ne diyor? Eleman çalıştırın, iş yeri açın, ihracat yapın, döviz biriktirmeyin iş yapın, insanları mutlu etmeye çalışın. İşte bende bunu yapıyorum. Keşke birileri ülkemin ihtiyaçlarını çok daha evvelden görselerdi, üniversite yerine meslek liseleri yapsalardı.”

 

“Genç kardeşlerim bu meslek liselerinden mezun olur olmaz askere gidene kadar hiç iş arama sıkıntısı çekmezdi ve hemen iş bulur çalışır evine ailesine ekonomik yardımı olurdu. Bugün Türkiye’de iş yok değil işi beğenmeme var. Ben size iş teklif ediyorum. Sizin branşınız belki olmayan iş teklif ediyorum. Size eğitim verecek arkadaşlarım bildiklerini muhakkak size anlatacak, sizi eğitecek.”

 

SİZE İŞ SUNUYORUM

 “Sizler iş beğenmemezlik yapmazsanız işe ihtiyacınız varsa daha ötesi paraya ihtiyacınız varsa öğrenmek arzusu varsa ve kendini yetiştirip belli yerlere gelmek istiyorsanız işi başlayabilirsiniz. Ben herkesi seviyorum. Size iş sunuyorum. Bu iş kolunda starwood bir okuldur. Rakiplerimde benimle çalışmış birçok insan vardır, hala o fabrikalarda çalışıyorlar burada eğitimini aldı oralara gitti.”

 

 

“Ülkenizi seviyorsanız bizlen çalışmanız şart değil amma iş bulun ve çalışın, işi beğenmemezlik yapmayın. Biz size iki çocuklu evli için; aylık 2 bin 250 TL teklif ediyoruz 12 ay net 2 bin 672 liraya gelir. Ayrıca sosyal imkânlar, sosyal yardımlarda var. Bekâr için; bu rakamlar net 2 bin 490 liraya gelir. ‘Mehmet amca daha fazlasını niye vermiyorsun’ demeye hakkınız var. Burası uzun senelerdir toplu sözleşme ile ücretler tespit edilir.”

 

TÜRKİYE’DE BİR ÖRNEK OLURUZ

“Biz bir olay yapmak istiyoruz biz sizlere kendi eğitimimizi verelim sizin bilgi dağarcığınıza bize lazımları verelim. Sizde fabrika içinde 4 aylık deneme süresinde nerelerde çalıştırabileceğimizi karşılıklı intiba ile görüşmelerle tespit edelim. Sizde fabrika içerisinde 3 vardiya çalışacak hale gelin. Ve inşallah bizde muvaffak oluruz, sizde muvaffak olursunuz. Sayısını bilemediğim üniversite mezunu arkadaşlarıma iş imkanı çıkmış olur.”

 

“İnşallah 400 arkadaş bu şartları kabul eder Türkiye’de bir örnek oluruz. Her bölümde sizi eğiteceğiz 45 gün sizi eğiteceğiz eğitirken de paranızı alacaksınız. 4 aylık deneme süresinden sonra da sizleri çalıştırmayı düşündüğümüz yerlere vereceğiz. İsterseniz vardiyada operatör olabilirsiniz. İsteyen iş makinesi operatörü olur, forklift şoförü olur, traktör şoförü olur, zımpara operatörü olur, bakım operatörü olur.”

 

 “45 üniversite mezunu arkadaşımız bu toplantıya katıldı. Toplantı neticesinde 30 arkadaşımız bugün itibariyle bu teklifimizi kabul etti biran evvel de işe girme arzusundalar. Bizde bunlara bayramdan evvel evraklarınızı tamamlayın buyurun gelin bizimle çalışın dedik. Bu işsiz üniversite mezunu genç arkadaşlarımıza iş vermiş oluruz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.