Üniversitelerde gerekli inceleme yapılsın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Üniversitelerde gerekli inceleme yapılsın
30 Mar 2018 / Cum 18:58
/ 2.538 Kez Okundu
| |

Türkiye’de birçok üniversitenin sınav tarihlerine, Cuma Namazı vaktine denk gelecek bir şekilde ayarlamalarına bir tepkide Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanlığı’ndan geldi.

Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanı Uğur Sabri Çağlar yaptığı açıklamada, “Bizler Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanlığı olarak bu uygulamaya en sert biçimde kınıyor, yetkililerden, devletimizden ve Yüksek Öğretim Kurumundan bu uygulamayı gerçekleştiren üniversitelere gerekli incelemeyi yapmalarını talep ediyoruz” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanı Uğur Sabri Çağlar, “7 Milyonun üzerinde üniversite öğrencisine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizde, üniversitelerde maalesef sınav saatleri, Cuma Vaktine denk gelecek bir şekilde ayarlanmıştır. Bu durum hiçbir suretle kabul edilebilir bir durum olmadığı gibi, en acil bir şekilde düzeltilmelidir. Bizlerin dini bir görev olarak gördüğü ve uyguladığı Cuma Namazı vaktine göre düzenlenen sınavlar, dinimiz İslam’ın emirlerinden daha önemli olmadığı gibi, ibadet özgürlüğü ile de çelişen bir durumdur. Türkiye genelinde ciddi bir tepkiye neden olan bu uygulama, daha farklı sıkıntıların çıkmaması adına değiştirilmelidir. Bizler Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanlığı olarak bu uygulamaya en sert biçimde kınıyor, yetkililerden, devletimizden ve Yüksek Öğretim Kurumundan bu uygulamayı gerçekleştiren üniversitelere gerekli incelemeyi yapmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

MİLLİ VİCDANA TERSTİR

“Unutulmasın ki üniversiteler Türkiye’nin beynidir, kalbidir ve yükselişinde ki temelidir” diyerek konuşmasını sürdüren Çağlar, “Bu temeli bozmaya çalışan, eğitim gören öğrenci kardeşlerimizin ibadet özgürlüğü ile alay eden ve seçim yapmak durumunda bırakanlar kime ve neye hizmet etmektedir. Bu uygulama art niyetli bir uygulama olduğu kadar, Müslüman Türk gençlerine yönelik zorlu bir seçimdir. Bizler bu seçimi asla ve asla kabul etmiyoruz. Eğitim ve İslam noktasında seçim yaptırmak, bu seçimi desteklemek milli vicdana terstir” dedi.

AYNI FİKİRDEYİZ

Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü, “ Daha öncede açıklama yaparak bu duruma karşı çıkan başta Milli Türk Talebe Birliği İnegöl İlçe Başkanlığı ile bu noktada aynı fikirdeyiz, beraberiz. Bu durum sadece bir kitlenin, bir zümrenin konusu değil, büyük Türk Milleti’ni bütünüyle ilgilendiren bir konudur. Bu tür milli vicdanı etkileyen ve milletimizin değerlerini hedef alan konularda bizlerin tarafı milletten yanadır.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.