Ünlü analist İslam Memiş altın için yükseliş tarihini verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ünlü analist İslam Memiş altın için yükseliş tarihini verdi
#İnegöl | Haber Merkezi
24 May 2022 / Sal 17:21
/ 1.838 Kez Okundu
| |

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 949,5 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, 24 Mayıs güne yükselişle başlamasının ardından 961 lira seviyesinde işlem görüyor. Altın fiyatlarının daha da artacağı konuşuluyor.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 16:00 itibarıyla 961,18 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.582, Cumhuriyet altını da 6.308 liradan satılıyor.
Yükseliş eğilimini üst üste 5'inci işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 1.856,7 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta enflasyonist baskıların devamına işaret eden gelişmeler ve resesyon kaygılarının yatırımcıları temkinli olmaya ittiğini belirterek, güvenli limanlara olan talebin arttığını kaydetti.
Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 ve 1.800 doların destek, 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de yükselişler için dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu ve şunları söyledi:

-Gram altın  temmuz ayında 1000 lira seviyesi üzerinde yoluna devam edecek. Haziran'da bir mola verecek. Hem dolar kuru, hem gram altın, gram gümüş de yükselişler başladı.

-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu toplantısında bir değişiklik yapmayacağını düşünüyorum. Yıl sonuna kadar faiz artırmak zorunda kalacağını düşünüyorum. FED'in 50 baz puan değil 25 baz puan faiz artımı ile süreci devam ettireceğini düşünüyorum.

-Altında 960 liranın üzerinde kalıcı olursa bu yükselişlerin 980 liraya kadar devam edeceğini düşünüyorum.

-Temmuz ayındaki ataklarla birlikte yıl sonuna kadar 1450 lira seviyesini görmemiz muhtemel sonuç olabilir. Benim yıllık öngörümde bir değişiklik yok.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.