Üsküp'ten Mekke'ye Bisikletle: İki Cesaret Yolcusu İnegöl’de!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Üsküp'ten Mekke'ye Bisikletle: İki Cesaret Yolcusu İnegöl’de!
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Nis 2024 / Cmt 15:03
/ 1.771 Kez Okundu
| |

Makedonyalı Arnavut Qamuran Hirda ve Boşnak Adem Aljic, 4000 kilometrelik hac yolculuklarında İnegöl’de mola verdi. Ramazan ayını da oruç tutarak geçiren bu iki cesur ruh, Mekke'ye varmak için pedal çevirmeye devam ediyor.

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten kutsal topraklara pedal çeviren Makedonyalı Arnavut Qamuran Hirda ve Boşnak Adem Aljic, 4000 kilometrelik hac yolculuklarınında İnegöl’de mola verdi..

MANEVİ YOLCULUK
57 yaşındaki Hirda ve 60 yaşındaki Aljic, "Skopje to Mekkah 2024" adını verdikleri bu manevi yolculukta, Mekke'ye varmak için 3000 kilometre daha pedal çevirmeyi hedefliyor. Yolculukları boyunca her türlü zorluğa göğüs geren bu ikili, Ramazan ayını da oruç tutarak geçiriyor.

BİSİKLET TUTKUSU

Bisiklet sporuna olan tutkusuyla bu fikri geliştiren Hirda, daha önce de uzun mesafe bisiklet turları yapmış. Bursa'da Ulu Cami'yi ziyaret ederek namaz kılan ve şehrin tarihi mirasını keşfeden ikili, akraba ve dostlarla da hasret giderdi ve daha sonra İnegöl’de mola verdi.

İNEGÖL’DE KISA MOLA
Bu kısa mola, onların manevi yolculuklarına derinlik katarken, Hirda duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bisikletle hacca gitme fikri birden geldi. Allah'ın izniyle yolumuzu tamamlayacağız. İlk üç gün oruç bizi zorladı ancak niyetimiz sağlam, her şeyi aştık."

YOLCULUK DEVAM EDİYOR
İnegöl’den sonra Konya'yı da ziyaret edecek olan ikili, Gaziantep'e ulaştıklarında Ortadoğu'daki savaş nedeniyle bisiklet yolculuklarına bir süreliğine uçakla devam edecek. Mekke'ye varışlarından sonra hac görevlerini yerine getirecekler.

İLHAM VERİCİ HİKAYE
Hirda ve Aljic'in hikayesi, inançlarının peşinden gitmenin ve zorluklara rağmen pes etmenin önemini gösteriyor. Bisiklet tutkusu ve manevi inançları ile bu iki cesur ruh, birçok insana ilham kaynağı oluyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.