Üst geçitleri kullanmıyoruz!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Üst geçitleri kullanmıyoruz!
28 Mar 2018 / Çar 17:56
/ 5.158 Kez Okundu
| |

Yayaların güvenliği için yapılan üst geçitler, vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Yolun karşısına geçmeyen isteyen yayalar, üst geçitleri kullanmak yerine kendince buldukları çözümlerle canlarını hiçe sayarak, akan trafikte yolun karşısına geçiyor.

2012 yılında yapılan çalışmalarla; Bursa-Ankara Karayolu üzeri Huzur Mahallesi girişinile Alanyurt yolu üzerine vatandaşların rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlamak için üst geçitler yapıldı.

 

Yıllar önce yapılan yaya üst geçitler yaşanan yoğun trafiğe rağmen vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Yaşanan trafik yoğunluğuna rağmen karşıdan karşıya geçmeye çalışanlar, adeta kazalara davetiye çıkarıyor.

 

Vatandaşlar, karşıya geçmek için yoğun trafik akışı olan karayolunu kullanıyor. Zaman zaman araçlar arasından yürüyerek geçen vatandaşlar, üst geçitlerin uzak olduğunu gerekçe gösteriyor.

 

Bu arada Alanyurt yolu üzerinde bulunan üst geçidin yakınlarına orta refüje yapılan yaya yolu ise dikkat çekici. Bu yaya yolu, vatandaşların karşı tarafa geçmesini kolaylaştırıyor.

 

Öte yandan iki üst geçidin aksine Bursa-Ankara karayolu Kalburt kavşağında bulunan üst geçidin genellikle vatandaşlar tarafından kullanıldığı biliniyor. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.