Uyarı geldi, gitmeyin ‘Dedikodu’ yoğunluğu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uyarı geldi, gitmeyin ‘Dedikodu’ yoğunluğu
17 Ara 2018 / Pzt 18:51
/ 21.888 Kez Okundu
| |

Halk arasında yeni çipli kimlik kartlarının yenilenme işlemlerinin yılsonuna kadar tamamlanması gerektiği ve kartlarını yenilemeyenlerin cezalı duruma düşeceği gibi söylentiler, İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde gereksiz yoğunluğa neden oluyor. Günde 400’e yakın kimlik işlemi yapılırken; yoğun kalabalık nedeniyle çalışanlar sıkıntılı anlar yaşıyor.

İnegöl’de vatandaşlar arasında yeni çipli kimlik kartları ile ilgili dedikodular nedeniyle, İlçe Nüfus Müdürlüğünde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Yılsonuna kadar yeni çipli kimlik kartlarını yenilemeyenlerin cezalı duruma düşeceği gibi söylentilere inanarak İlçe Nüfus Müdürlüğüne koşan çoğu vatandaş hem yoğunluğa neden oluyor, hem de gereksiz yere beklemiş oluyor. Özellikle yaşlıların ve çocuklu bayanların mağdur olduğu sıra kuyruğunda yoğunluk nedeniyle vatandaşlar saatlerce sıranın kendisine gelmesini bekliyor.
 
Dedikodulara inanan vatandaşlar nüfus müdürlüğü koridorlarını hınca hınç doldururken, İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların bu dedikodu ve söylentilere inanmamasını istedi.
 
Dedikodular nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşandığını ifade eden yetkililer, “Nüfus çalışanlarımız bu aşırı yoğunluğa rağmen, canını dişine takarak özveri ile görev yapmaktadır. Vatandaşlarımızdan istirhamımız resmi kaynaklardan açıklanacak bilgilere itibar etmesini bekliyoruz. Yeni kimlik almak isteyen vatandaşlarımız Alo 199 ve internette, e-kimlik sayfasından randevularını alarak nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, fazla sıra beklemeden kimliklerini alacaklardır” şeklinde uyarılarda bulundu.
 
Bu arada yoğun iş yükü altında ilçe halkına hizmet veren İlçe Nüfus Müdürlüğü; kimlik işlemlerinin yanı sıra pasaport, sürücü belgesi işlemlerini de yapıyor. İş yükü artan nüfus memurları, âdeta başını kaşıyamaz hâle geldi. Randevu almadan gelen bazı vatandaşlar ise kuru kalabalığa neden oluyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.