Uyarı geldi! Ölüme yüzmeyin

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uyarı geldi! Ölüme yüzmeyin
#İnegöl | Haber Merkezi
31 May 2024 / Cum 11:10
1 dk okuma / 1.665 Kez Okundu
| |

Havaların ısınmasıyla birlikte baraj, gölet ve sulama kanallarına serinlemek için giren vatandaşların sayısında artış olduğu gözlemleniyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) bu konuda önemli bir uyarıda bulundu ve bu tesislerin yüzmek ve serinlemek için son derece tehlikeli olduğunu vurguladı.

 

BARAJ VE GÖLETLERDE BOĞULMA RİSKİ YÜKSEK

Baraj ve göletlerin göl alanları engebeli bir zemin yapısına sahip ve su derinliği ani değişimler gösterebiliyor. Bu durum boğulma riskini oldukça artırıyor. Ayrıca, bu engebeli zemin akarsuların getirdiği balçıkla kaplı olduğundan üzerine basılması durumunda temas eden kimseyi içine doğru çekebiliyor.

DÜŞÜK SU SICAKLIĞI HİPOTERMİYE YOL AÇABİLİYOR

Baraj ve göletlerde depolanan suyun sıcaklığı düşük olması da bir tehlike oluşturuyor. Ani kramp riski yükseliyor ve vücut ısısının düşmesine bağlı olarak hipotermi olasılığı ortaya çıkıyor. Tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna göre düşük olması da riskleri artırıyor.

SULAMA KANALLARI DA TEHLİKELİ

Sulama kanalları da baraj ve göletler kadar tehlikeli. Trapez kesitli ve yan duvarları eğimli olan bu kanallara giren bir kimsenin kanaldan çıkması zorlaşıyor. Kanalın yan duvarlarının yosunlanma sebebiyle kaygan olması bu zorluğu daha da artırıyor. Ayrıca, sulama kanallarına bırakılan suyun akış hızı yüksek ve kuvvetli akıntıyla başa çıkmak mümkün olmayabiliyor.

GİRİŞ KESİNLİKLE YASAK

Baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanalları yüzmek ve serinlemek için son derece tehlikeli ve bu tesislere herhangi bir maksatla girilmesi kesinlikle yasak.

TEDBİRLER ALINIYOR

DSİ, uyarı levhaları ve tel örgü uygulamaları ile söz konusu tesislere girilmemesi yönünde fiziki tedbirler alıyor. Vatandaşlardan da bu tip girişimlere şahit olduklarında gerekli uyarılarda bulunmaları ve sonuç alınamaması durumunda konuyu güvenlik güçlerine bildirmeleri isteniyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.