Uzmanından Üniversite Adaylarına Tercih İşlemleriyle İlgili Tavsiyeler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uzmanından Üniversite Adaylarına Tercih İşlemleriyle İlgili Tavsiyeler
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Ağu 2021 / Per 19:26
/ 1.196 Kez Okundu
| |

İnegöl Lider Akademi Kurum Müdürü Deniz POLAT, üniversite adayların tercihlerini nasıl yapacakları ve tercih listelerini oluştururken nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili önerilerde bulundu.

 İnegöl Lider Akademi Kurum Müdürü Deniz POLAT, üniversite adayların tercihlerini nasıl yapacakları ve tercih listelerini oluştururken nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili önerilerde bulundu. POLAT üniversite tercihlerinde nelere dikkat edilmeli ? sorusunu şöyle cevapladı;
        Üniversite adayı öğrencilerimizi 05-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında zorlu bir tercih maratonu bekliyor. Bu dönemde öğrencilerimiz , tercih döneminin en az sınava hazırlık dönemi kadar önemli olduğunu unutmamalı ve doğru tercih yapmak adına mutlaka rehberlik uzmanları ve tercih danışmanlarımızdan destek almalıdır. Bu yıl , geçen yıla göre başarı sıralamalarında bir farklılık olduğunu görüyoruz. Ancak öğrencilerimize tavsiyem , yine bu yılda puanlara göre değil başarı sıralamalarına göre tercih yapılması yönündedir. Tercih edilecek yükseköğretim programlarının 2020 ve 2021 kontenjanları mutlaka karşılaştırılmalı , tercih kılavuzu dikkatle incelenmeli , adayların belirledikleri bölümlerin burs, yurt durumu özel koşulları vb. özellikleri araştırılmalı ve en önemlisi adaylar ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercih yapmalıdır. 
        Biz Lider Akademi tercih komisyonu olarak, bu zorlu süreçte, İnegöl deki tüm tercih yapacak öğrencilerimize destek olmaya hazırız. Adaylarımız 05-20 Ağustos tarihleri arasında kurumumuza gelip tamamen ücretsiz olarak  tercih uzmanlarımızdan destek alabilirler. Yine 6. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz  9 Ağustos tarihinde başlayacak telafi kurslarımızdan ücretsiz faydalanabilirler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.