Vahşetin Sanığı İlk Kez Konuştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vahşetin Sanığı İlk Kez Konuştu
 :
/ 8.901 Kez Okundu
| |

İnegölde bir restoranda çıkan kavgada, 2 kişinin ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan 3ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kurşunlu'da bir restoranda çıkan kavgada, 2 kişinin ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. İki kişinin öldüğü cinayetin ardından tutuklu bulunduğu cezaevinde bir başka kişiyi daha öldürdüğünü itiraf eden sanık, soğukkanlı tavırlarıyla cinayetlerini anlattı.
 
1. Ağır Ceza Mahkemesinde, "kastan 2 kişiyi öldürmek, 1 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek 1 kişiyi de yaralamak" suçlarından çifte müebbet hapsi istenen F.T. (25) ve M.K. (29), A.B. (23) ile davanın tutuksuz sanıkları S.G. (26) ve N.N. (25) ilk kez hakim karşısına çıktı. 6 ay önce bir restoranda doğum gününde fotoğraf çekilmesi yüzünden iki grup arasında çıkan kavgada doğum günü kutlanan 3 çocuk babası Hasan Zengin (36) ile İbrahim Uzun'un (31) ölümüne, 26 yaşındaki H.D. ve 20 yaşındaki A.Y.'nin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanladı.
 
SOĞUKKANLI BİR ŞEKİLDE CİNAYETİ ANLATTI
 
İki kişinin öldüğü cinayetin faili olduğu iddiasıyla tutuklandıktan sonra işlediği bir başka cinayeti itiraf ederek herkesi şoke eden F.T. ilk kez çıktığı hakim karşısında dehşet anını anlattı. Olay günü fotoğraf çektirme meselesi yüzünden karşı masadaki insanlarla tartıştıklarını anlatan F.T., "Karşı gruptakilerden A.Y. bana belindeki bıçağı gösterdi. Ben de masalarına gittim. Neden böyle yaptıklarını sordum. A.Y. önce küfretti, ardından masaya vurup, eliyle çenemden itti. Ben de ona kafa attım. Herkes birbirine vurmaya başladı. Belimdeki bıçağı çıkartıp rastgele salladım. Bıçak en az 3 kişiye isabet etti. Ardından da oradan kaçtık. Arabada arkadaşım M. K.'nin de elinde bıçak olduğunu fark ettim. Neden kullanmadığını sorduğumda, bunu açmaya hiç fırsatının olmadığını anlattı. M.K. ben evleneceğim için elimden bıçağı alıp, suçu üstlenmek istedi. Fakat ben bunu kabul etmedim" dedi.
 
"BEN HİÇ BİR ŞEY GÖRMEDİM"
 
Diğer tutuklu sanık A.B. ise kavga çıkmasının ardından dışarı kaçtığını ve olayla ilgili hiç bir şey görmediğini ifade ederek, "Benim arkamdan M.K. de elinde kanlı bir bıçakla dışarı çıktı. Bir kaç dakika sonra F.T.'de dışarı çıktı. Onun elinde de kanlı bir bıçak vardı. Daha sonra arabaya bindik, M.K. çocuğu olduğu için cezaevine girmemesi gerektiğini söylüyordu" diye konuştu.
 
Bu arada tutuklu sanık M.K. ile tutuksuz olarak yargılanan S.G.'nin ifadesi ise avukatları olmadığı için alınmadı. Mahkeme tutuklu sanıklardan A.B.'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
 
VİCDAN AZABINA DAYANAMAYIP SUÇUNU İTİRAF ETMİŞTİ
 
Bu arada 10 Ocak 2013 tarihinde; iki kişinin ölümü iki kişinin de yaralanması olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan F.T.'nin aynı zamanda 29 Ekim 2012 tarihinden beri kayıp olan İrfan Mentiş'in katili olduğu ortaya çıkmıştı. Vicdan azabına dayanamayarak işlediği cinayeti itiraf eden F.T., olay günü birlikte alkol aldıkları arkadaşı Mentiş'i aralarında yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine öldürdüğünü iddia etmişti. F.T.'nin ifadesi doğrultusunda alarma geçen jandarma, gömüldüğü yerde Mentiş'in cesedine ulaşınca şoke olmuştu.
 
Tutuklu sanık F.T.'nin, Mentiş'in öldürülmesiyle ilgili önümüzdeki günlerde İnegöl'de yeni kurulan ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkması bekleniyor. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.