Vatandaş zehirleniyor, yetkililer sessizliğini koruyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eyl 2019 / Çar 11:20
/ 6.540 Kez Okundu
| |

İnegöl derelerinde sus simsiyah akarken, Boğazköy barajında balık ölümleri gerçekleşirken yetkililer sessizliğini korumaya devam ediyor.

İnegöl’ün bazı derelerinde balık ölümleri yaşanmasının ardından Kalburt deresinde yaşanan kirlilik çevrecileri çileden çıkardı. Çevreciler dereye kimyasalın atılması sonucunda derenin renginin adeta simsiyah olduğunu söylerken, dere kaynağından içme suyuna bu kimyasalın ulaşması sonucunda vatandaşlara büyük zarar vereceğini belirttiler. Kalburt deresinin yanından geçenler dere üzerindeki siyah tabakayı görünce hayrete düştüler.

Dere yüzeyinin siyah bir tabakayla kapandığı, içerisinde canlıların dahi yaşamadığı gözlendi.

Çevreci Bekir Hamlakay, Kalburt deresini ilk kez böyle gördüğünü söyleyerek, yetkililerin bu konuda çalışma yapmasını istedi.

ŞOK İDDİA

Dereyi inceleyen Bekir Hamlakay, “Dere de müthiş şekilde bir kirlilik var. Yaşım 70, bu derenin bu şekilde olduğunu ilk kez görüyorum. Bu su arıtmaya girmiyor. Arıtmaya girmediği gibi Boğazköy barajına ulaşıyor. Yenişehir de bulunan 22 kırsal mahallenin tarım arazisi bu suyla sulanıyor. Yazıktır, günahtır. Burada hiçbir canlı yaşamaz. İlgililere sesleniyorum; bu kirliliğe dur desinler. Ben çevreci olarak çok üzüntü içerisindeyim. Derelerimizin temiz olmasını istiyorum” dedi.

RAPORU AÇIKLAMADILAR

Öte yandan geçtiğimiz ay Boğazköy barajında balık ölümleri gerçekleşmiş, bunun üzerine baraj suyundan numuneler alınmıştı. Aradan yaklaşık 40 gün geçmesine rağmen hala bir rapor açıklanmadı.

KAFALARDA SORU İŞARETİ OLUŞTURDU

İnegöl’ün derelerinden kirli su akarken, barajlarında balık ölümleri olmasına rağmen konu hakkında yetkililerin çıkıp açıklama yapmaması, suyun temizliği ile alakalı rapor paylaşmaması kafalarda soru işareti oluşturuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.