Vatandaştan şok iddia! Kentsel dönüşüm için tehdit ediliyoruz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vatandaştan şok iddia! Kentsel dönüşüm için tehdit ediliyoruz
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Şub 2024 / Cmt 13:36
/ 11.189 Kez Okundu
| |

Bugün İnegöl Belediyesi meclisinde yapılan görüşmede, hak sahipleri belediye personeli tarafından kentsel dönüşüm evraklarına tehdit ederek imzalattırmaya çalıştıklarını öne sürdü.

İnegöl Belediye Meclisi bugün saat 11.00'da yeni belediye binası meclis salonunda toplandı.
Tek gündem madde ile toplanılan mecliste Turgutalp Mahallesi'nde bulunan tekel evleri bölgesinde yapılacak kentsel dönüşüm için İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'a yetki verildi.

VATANDAŞLARDA MECLİSE KATILDI
Görüşmeler sırasında meclis toplantı salona gelen kentsel dönüşüm yapılacak sitelerde ki hak sahipleri söz aldı.

TEHDİT EDİLİYORUZ
Söz alan hak sahipleri tehdit edildiklerini söyledi. Belediye personeli tarafından günde 4-5 kez arandıklarını kentsel dönüşüm için evraklara imzalamadıkları takdirde evlerinin elinden zorla alınacağını söylediler.

SANDIK KURULSUN
Bir vatandaşın ise %85 memnuniyet oranı olduğunu söylediklerini bunun tehditler yüzünden olduğunu, insanların korkarak imza attıklarını sandık kurulduğunda memnuniyet oranının daha da düşeceğini söyledi.
Bir başka vatandaş ise İnegöl’de zeminin iyi olmadığını bölgedeki binaların 3 kat olduğunu kentsel dönüşüm ile zemin artı 5 kat yapılacağını buda deprem için risk oluşturacağını söyledi. Depremde dikey değil yatay mimari olması gerektiği söylenmesine rağmen burada neden böyle bir karar alındığını sordu.

EMEKLİYİZ KİRAYA ÇIKAMAYIZ
Bir vatandaş ise bölgede oturanların bir çoğunun emekli olduğunu, kentsel dönüşüm için kiraya çıkmaları durumunda devletin en fazla 5 bin 500 TL kira desteği vereceğini, 10 bin TL emekli maaşı ile bu kiraları ödeyemeyeceklerini söyledi.

AİDATINI BİLE ÖDEYEMEYİZ
Hak sahipleri yaşlı ve emekli olduklarını bu siteler bittiğinde, bu sitelerin aidatlarını, genel giderlerini emekli maaşları ile karşılayamayacaklarını bu konuda ciddi mağduriyetler olacağını belirtti.

TEHDİT KONUSU İLE İLGİLENECEĞİM
Öte yandan vatandaşların şikayetlerini dinleyen başkan Taban, hiçbir belediye personelinin vatandaşı tehdit edemeyeceğini konu ile ilgileneceğini söyledi.

NEDEN İZİN VERDİNİZ ?
Bir başka vatandaş ise İnegöl Belediyesi’nin eski imar müdürünün bölgeye yeni konut yaptığını madem kentsel dönüşüm yapacaktınız neden yeniden bina yapılmasına izin verdiniz. Bu yeni bina yıkılacak yazık günah değil mi dedi.  

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI DEĞİLİZ
Vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, projenin ve işleyişin mağduriyetler oluşturacağını, bu şekilde hak sahiplerinin zor durumda kalacaklarını öne sürdü.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.