Verilen süre doluyor, başvuru yapmayanlar para alamayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Ara 2023 / Çar 17:12
/ 2.567 Kez Okundu
| |

Yetkililerden çiftçilere kritik uyarı geldi. Zamanında ÇKS başvurusu yapmayan para alamayacak.

Tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması, tarımsal desteklemeler ve tarımsal politikaların belirlenmesi, denetlenmesi ve izlenmesi amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) başvuruların 2 Ocak tarihine kadar yapılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Tarımsal Destekleme ödemeleri kapsamında kullanılan Çiftçi Kayıt sistemi (ÇKS) çalışmaları ÇKS yönetmelikleri ve Bakanlığımızca yayımlanan talimatlar kapsamında yürütülmekte olup, üzerine kayıtlı arazisi bulunan mal sahibi veya kiracı olarak en az bir üretim sezonunda tarımsal üretim yapacak olan gerçek ve tüzel kişiler Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt yaptırarak destekleme ödemelerinden yararlanabilmektedirler.
2024 üretim sezonu için üreticilerimizin, Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını 1 Eylül - 02 Ocak tarihleri arasında arazilerinin bulunduğu il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapmaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

MUHTARLIKLARA LİSTELER ASILDI
ÇKS Başvuruları için kırsal mahalle muhtarlıklarına listeler asılmaya başlandı.

ÇKS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
ÇKS başvuruları, 1 Eylül - 02 Ocak tarihleri arasında arazilerinin bulunduğu il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor.
E-Devlet üzerinden başvuru yapmak için öncelikle sisteme giriş yapılması gerekiyor. Ardından, "Tarım ve Orman Bakanlığı" sekmesine tıklanarak "ÇKS Başvurusu" seçiliyor. Açılan sayfada gerekli bilgiler doldurularak başvuru tamamlanıyor.
ÇKS BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Çiftçi Kayıt Formu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tapu veya kira sözleşmesi fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • İmza sirküleri (tüzel kişiler için)
ÇKS BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH
ÇKS başvuruları, 2 Ocak 2024 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar başvurusunu yapmayan çiftçiler, tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanamayacak.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.