Vildan Yılmaz Gürel suskunluğunu bozdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vildan Yılmaz Gürel suskunluğunu bozdu
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Ağu 2020 / Paz 20:02
/ 11.173 Kez Okundu
| |

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, eşi Yakup Gürel’in atamalarının ardından Yeni Marmara Gazetesi Yazarı Ersel Peker’in köşe yazısına cevap verdi. Milletvekili Gürel, eşinin atamaları hakkında ilk kez açıklama yaptı.

İşte Vildan Yılmaz Gürel'in o açıklaması;

"Yeni Marmara Gazetesi Yazarı Ersel Peker'in 28 Ağustos 2020 Cuma günü yayınlanan köşe yazısında, tarafıma yönelik asılsız iddialarda bulunmuştur.  Eşim Yakup Gürel, milli hakemdir. Aynı zamanda  Dünya ve Avrupa şampiyonalarında bizi temsil eden sporcuları yetiştiren, branşında oldukça başarılı milli antrenördür. Bu başarılar, gayretle çalışmasının sonuçlarıdır. 40 yıldır ter döktüğü spor camiasında ve 12 yıldır da  kamuda hizmet ettiği Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki başarısı, liyakati tartışılmazdır. Şahsen  milletvekilliğimi kullansam, herhalde 6 bin nüfuslu  Harmancık İlçe Spor Müdürlüğü yerine, (bakanlık kadrosunda 5 yıl hizmet şartından fazla çalışması ve sair tüm şartları taşıdığı üzere) Daire Başkanlığına  yakıştırır, Daire Başkanlığı isterdim. Velhasil, eşimin  liyakati tartışılmaz iken cahilce, yanıltıcı beyanlarla eşim üzerinden AK Parti'nin ve vekilinin karalama politikası çok  çirkindir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, kredi yurtların da kendisine bağlanması neticesinde tüm Türkiye’de bu sıralar kadroda değişiklik gerçekleştirmektedir. Bu meyanda, kıdemi ve şartları taşıyan eşim Yakup Güler'e Harmancık İlçe Spor Müdürlüğü uygun görülmüştür. Ancak Harmancık 'a taşınma imkanımız olmadığı üzere Yakup bey,  İnegöl'e gelmesi talebinde bulunmuştur. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu sene kim nereye tayin talep etmiş ise onaylamaktadır. Siyaseten aracı olunmasına lüzum yoktur. Geri dönüşü terfi değil, İlçe Spor Müdürlüğü'nden, Şube Müdürlüğü'ne düşüştür.  İlçe Spor Müdürlüğü talebimiz olmamıştır. Yine,  yalan olduğu için ismi zikredilmeyen dernek başkan yardımcılığı beyanı da alenen iftiradır.  Bu şekilde FETÖ  ile ismimizin aynı  cümlede geçirilmesi dahi mide bulandırıcı ve kirli siyaset anlayışının neticesidir.  Vatanımız, şanlı bayrağımız benim namusum, dini değerlerimiz ve ailem de  kutsalımdır. Bu uğurda AK Parti'nin kuruluşundan bu yana bu değerlerimiz için mücadele veren, gayret eden bir nefer iken, kalleş, alçak teröristler ile birlikte zikredilmek, şahsıma gaddarca ve kasten yapılan bir zulümdür. Temsil ettiğim parti teşkilatıma  ve tabii ki aziz milletimize, büyük  Türkiye  için gece  gündüz  çalışan Reisi Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da yapılmış  en büyük hakarettir.
Danışman konusu da; TBMM Milletvekillerine 2 danışman 1 de şoför tanımlamıştı. Bu biz gelince gelir, gidince gider yani kadrolu değil sadece sözleşmelidir.  Kardeşimin eşinin şoför olmasında TBMM mevzuatına aykırılık söz konusu değildir. Tercih sebebimiz de gece sabaha karşı meclis çalışması bitip eve dönüşte güvenilir birinin şoförlüğünde olabilmekten ibarettir. Kendisi 4 yıllık fakülte mezunu olup  önceki çalışması müdürlük pozisyon olduğu halde partimize destek vermek üzere şoförlüğe terfidir.

Yeni Marmara Gazetesi'nin siyasi karalamalara alet edilmemesi için, tam bir düzeltme ile  özür dilenmesi talebim vardır. Aksi halde, şahsa iftira başta olmak üzere işlenen bu suçlara karşı  yargı yoluna başvuracağımı da bilmenizi isterim."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.