Vildan Yılmaz Gürel’den ’Akıllı Şehir’ açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vildan Yılmaz Gürel’den ’Akıllı Şehir’ açıklaması
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Oca 2020 / Cum 08:18
/ 3.493 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde Ankara’da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde İnegöl Belediyesi de yerini aldı.

"Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi" ATO Congresium'da 15 Ocak Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde, yeni nesil belediyeciliği ilke edinerek son dönemde bu alanda önemli atılımlara imza atan İnegöl Belediyesi'nin standı büyük ilgi gördü.
 
Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, büyük ilgi gören İnegöl standında ev sahipliği yaparken, Akıllı Kent Yönetim Platformu Ödülü alan Vatandaş İletişim Merkezi (VİM) projesi büyük ilgi gördü.
 
Konuyla alakalı bir açıklama yapan Vekil Gürel “Ankara’da son yıllarda Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen en önemli organizasyonlardan birinde Bursa ilimizden yine kendi bölgem olan İnegöl’ün başarısı beni ayrıca sevindirdi. Malumunuz olduğu üzere artık bir bilişim ve dönüşüm çağındayız. Vatandaşlarımız eskisi gibi yıldıran ve yoran bürokratik safhaları artık yaşamıyor diyebiliriz. Çünkü bu değişim ve dönüşüm Belediyecilik anlamında da devrim niteliğinde projelerin ortaya konmasını elzem kılmıştır.
 
En basit örneğiyle vatandaşların artık bir cep telefonu vasıtasıyla bile entegre edilmiş sistemlere kolaylıkla erişmesi, engelli ve çocuk dostu, her kesimin rahat erişebildiği hizmetlerin online gerçekleşmesi, belediyelerin bir çok hizmeti internet ortamında sisteme entegre edilmiş aplikasyonlarla yapması, akıllı kent görüntü sistemleri, e-uygulamalar, kağıt ve zaman kaybını en aza indiren çalışmalar burada sergileniyor. Şehirler değişiyor, şehirler dönüşüyor ve artık her şey dijital ortamda daha hızlı, daha etkin çözüme kavuşuyor.
 
Ak Parti Belediyeciliği teorikte ve pratikte vatandaşı merkeze alan her projeyi hızlıca hayata geçirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi insani olguları yitirmeyen ve kimliğini muhafaza eden her şehir kadim özelliklerini muhafaza etmelidir. Yani kimliksiz bir şehir ve aidiyet duygusu olmayan kentler istemiyoruz. Ama çağın gerisinde kalmayan şehirler istiyoruz. O halde hem kimlikli hem de akıllı şehirler oluşturmaya ve tüm planlamalarımızı yeniden gözden geçirerek aşama aşama kat ettiğimiz mesafeleri almaya devam edeceğiz. Bu minvalde özelde İnegöl genelde akıllı şehirler projesine entegre olan tüm belediyelerimizi ve bu konuda gayret gösteren tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.