Vildan Yılmaz Gürel’den MODEF açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vildan Yılmaz Gürel’den MODEF açıklaması
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Eki 2019 / Cmt 19:20
/ 5.530 Kez Okundu
| |

Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, 7-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 42.Modef Expo Fuarını ve İnegöl mobilyasını TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı.

Genel Kurulda yerinden söz talebinde bulunan Gürel, fuarla alakalı teknik bilgiler vererek, ihracat odaklı İnegöl mobilyasının yerli ve milli üretimle istihdam dostu bir sektör olmasının yanında artık dünyaca bilinen bir marka değerine dönüştüğüne dikkat çekti. Gürel konuşmasının devamında şunları söyledi “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 2018 yılı verilerine göre Bursa ili İnegöl ilçesinin ihracatı 1 milyar dolar, dış ticaret hacmi 1 milyar 350 milyon doları göstermiştir. Yekûn ihracatın yüzde 42'si istihdam dostu mobilya sektörüne aittir. 7-12 Ekim tarihlerinde düzenlenen Modef Expo Uluslararası Mobilya Fuarı'nın 42'ncisinde 100 civarı ülkeden 20 bini aşkın ziyaretçi kabul edilmiştir. Bu bağlamda akdedilen iş bağlantısıyla ihracatımız daha da artmış, yerli ve millî tasarım ürünlerimizle ülkedeki mobilya ihracatına sağladığı yüzde 17'lik katkıyla İnegöl mobilyası artık bir dünya markası olmuştur. Yılın üç yüz altmış beş günü hizmet veren mobilya sanayimiz ve Mobiliyum Alışveriş Merkezi'miz de bu misyona büyük katkı sunmuştur.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; mobilyanın başkenti İnegöl kabına sığmayan başarı hikâyesini AK Parti Hükûmetlerinin de destekleriyle Bursa'mıza ve ülkemize değer katmaya devam ediyor”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.